Evet, farklı bir yemek tarifiyle yine birlikteyiz. Masanıza farklı bir
hava katmak davet sofrası edasıyla mükemmel bir lezzet kazandırmak istiyorsanız
bu tarifi mutlaka deneyin derim. Hem doyurucu hem de mükemmel lezzette e o
zaman daha ne bekliyoruz haydi bakalım nasıl yapılıyormuş. Şimdiden ellerinize sağlık,
Kolay Gelsin.
HAMUR KAPLI
KIYMALI YAHNİ
Malzemeleri
- 3- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet soğan
- 200 gr. kıyma
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet domates
- 1 su bardağı su
Ekmek Parçaları için Malzemeler
- 2.5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tutam tuz
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik süt
Yapılışı:
Soğanları
piyazlık doğrayıp kenara alalım. Tencereye, zeytinyağını koyup ısıtalım
soğanları ilave edip kavuralım. Soğanlar yumuşamaya başlayınca kıymayı ekleyip
kavurmaya devam edelim. Tuz, karabiber ve diğer baharatları ekleyip 3-4 dakika
kıymanın rengi iyice dönene kadar kavuralım.
Ayrı bir kasede domatesin
kabuklarını soyup mutfak robotunda püre haline getirelim mutfak robotu yoksa
domatesi rendeleyebilirsiniz.
Salça ve suyu
iyice karıştırıp kıymalı harca ekleyerek karıştıralım. Tencerenin kapağını
kapatıp 5-10 dakika orta ateşte pişirelim. Harcımız pişince borcama döküp
kenara alalım.
Ekmek parçaları için;
Un, tereyağı, kabartma tozu şeker ve tuzu kum haline gelinceye kadar mutfak robotunda karıştıralım. Unlu karışımı bir kaseye boşaltalım, ayrı bir kapta yumurta ve sütü çırpıp unlu karışıma ilave edelim ve önce çatalla hamur kıvamına gelinceye kadar karıştıralım.
Ardından hamuru ele yapışmaz bir kıvam alana
kadar azar azar un ilave ederek yoğuralım.
Hamuru 15 –
20 dakika üzerini kapatarak dinlendirelim. Kıvam alınca tezgaha alıp merdane
yardımıyla açalım.
Bardakla küçük yuvarlak parçalar kesip elimizle bastıralım
ve ikiye katlayıp kıymalı harcın üzerine gelişi güzel yerleştirelim. Hamurların
tamamına aynı işlemi yaptıktan sonra önceden 180 derecede ısınmış fırında 15-20
dakika ekmeklerin üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder