Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle
Home » , » YAHNİYİ BİRDE BÖYLE DENEMEYE NE DERSİNİZ

YAHNİYİ BİRDE BÖYLE DENEMEYE NE DERSİNİZ

Written By Azmalzemelimutfak on 5 Mart 2018 Pazartesi | Mart 05, 2018



Evet, farklı bir yemek tarifiyle yine birlikteyiz. Masanıza farklı bir hava katmak davet sofrası edasıyla mükemmel bir lezzet kazandırmak istiyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin derim. Hem doyurucu hem de mükemmel lezzette e o zaman daha ne bekliyoruz haydi bakalım nasıl yapılıyormuş. Şimdiden ellerinize sağlık, Kolay Gelsin.





HAMUR KAPLI KIYMALI YAHNİ

Malzemeleri


  • 3- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet soğan
  • 200 gr. kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet domates
  • 1 su bardağı su


Ekmek Parçaları için Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un 
  • 3 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik süt

Yapılışı:

Soğanları piyazlık doğrayıp kenara alalım. Tencereye, zeytinyağını koyup ısıtalım soğanları ilave edip kavuralım. Soğanlar yumuşamaya başlayınca kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim. Tuz, karabiber ve diğer baharatları ekleyip 3-4 dakika kıymanın rengi iyice dönene kadar kavuralım. 

Ayrı bir kasede domatesin kabuklarını soyup mutfak robotunda püre haline getirelim mutfak robotu yoksa domatesi rendeleyebilirsiniz.
Salça ve suyu iyice karıştırıp kıymalı harca ekleyerek karıştıralım. Tencerenin kapağını kapatıp 5-10 dakika orta ateşte pişirelim. Harcımız pişince borcama döküp kenara alalım.

Ekmek parçaları için;

Un, tereyağı, kabartma tozu şeker ve tuzu kum haline gelinceye kadar mutfak robotunda karıştıralım. Unlu karışımı bir kaseye boşaltalım, ayrı bir kapta yumurta ve sütü çırpıp unlu karışıma ilave edelim ve önce çatalla hamur kıvamına gelinceye kadar karıştıralım. 

Ardından hamuru ele yapışmaz bir kıvam alana kadar azar azar un ilave ederek yoğuralım.
Hamuru 15 – 20 dakika üzerini kapatarak dinlendirelim. Kıvam alınca tezgaha alıp merdane yardımıyla açalım. 

Bardakla küçük yuvarlak parçalar kesip elimizle bastıralım ve ikiye katlayıp kıymalı harcın üzerine gelişi güzel yerleştirelim. Hamurların tamamına aynı işlemi yaptıktan sonra önceden 180 derecede ısınmış fırında 15-20 dakika ekmeklerin üzeri kızarana kadar pişirelim.

Afiyet Olsun 

SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter