Çıtır çıtır börek yapıyoruz hem de kabaklı. El açması böreğin lezzeti şüphesiz ki hazır yufkayla yapılanlara oranla çok daha lezzetlidir.Tam kıvamında yoğurulup incecik açılmış bir hamurun içerisine ne tarz bir iç harç koyarsanız tadı her seferinde lezzetlidir.Tamam biraz uğraşıyoruz bu bilinen bir gerçek fakat ilk lokmada alınan haz düşünülünce bu zevkin tarifi imkansız .Yanına 1 bardak çay yada 1 bardak ayranla uff ne de güzel gider değil mi ? Eh o halde ne yapıyoruz üşenmeden kendimiz yapıp övgüleri kapıyoruz.
KABAKLI BÖREK
Malzemeler:
- 2 adet büyük boy kabak
- 7 dal maydanoz
- 3 adet taze soğan
- 100 gr. beyaz peynir
- 1 adet yumurta
- 4 su bardağı un
- çeyrek su bardağı sıvıyağ
Yapılışı:
Öncelikle fırını 180 derecede ısıtarak hazırlayalım. Kabağı
soyup rendeleyelim ve fazla suyunu avucumuzun arasında sıkarak çıkartalım. Maydanozu ince kıyalım kuru soğanı
rendeleyelim Karıştırma kabına beyaz peyniri alıp diğer malzemeleri ve 1 adet
yumurtayı kırarak ekleyelim. Tuz ve
karabiberi ekleyerek tüm malzemeleri iyice karıştıralım.
Unu karıştırma kabına alalım içerisine tuz ekleyelim yavaş yavaş su ilave ederek yumuşak bir hamur yoğuralım.Hamurun üzerini streç filmle kapatarak yaklaşık 20 dakika dinlendirelim.Hamurdan bezeler hazırlayıp
yemek tabağı büyüklüğünde açalım . (
yaklaşık 20 adet beze çıkıyor )
Açılan her hamurun üzerine yağ sürülür. Tepsiyi
yağlayıp hamurları tepsinin büyüklüğüne göre çekerek yerleştirelim. Bezelerin
10 adetini alta tek tek tepsi boyutuna getirip üst üste koyalım. İç malzemeyi
hazırlayıp 10 hamurun üzerine dökelim. Kalan 10 adet hamuru tepsi boyutunda
açıp döşeyelim. En üstüne kalan yağı sürüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında
40 dakika pişirelim.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder