Havuç ve cevizin birleşmesinden oluşan bu mezemiz hem çok
lezzetli hem de doyurucu.Davet sofralarının olmazsa olmazları arasında yer alan
aperatifler arasında hemen hemen her sofrada yerini alan bu tarif mükemmel.
Bakalım nasılmış haydi bakalım kolay gelsin .Şimdiden ellerinize sağlık.
HAVUÇLU CEVİZLİ MEZE
Malzemeler
- 4 Orta boy Havuç
- 1 çay bardağı ufalanmış ceviz içi
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı mayonez
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Pul biber
- Baharatlar ( istediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz özellikle kuru naneyi öneririm )
Yapılışı:
Havuçları iyice yıkayıp yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Haşlanmış
havuçları süzerek oda sıcaklığına gelene kadar bekletip ardından rendeleyelim.
Bir kapta sarımsakları doğrayıp tuzlayalım ve dövelim. Üzerine yoğurt, mayonez,
ceviz içi ve baharatları karıştıralım. Soğuyan havuçları karışıma ekleyerek
iyice karıştıralım. Soğuması için buzdolabına kaldıralım servis sırasında
üzerine ceviz içi, siyah zeytin taze nane yada maydanoz ekleyerek servis
yapalım.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder