Deniz ürünlerini sevenlerdenseniz bu tarif tam
sizlik derim. Karides her haliyle mükemmel bir tat , Kültür olarak pek fazla
tüketilmiyor fakat o kadar yararlı ki .Denemediyseniz mutlaka bir şekilde
karidesin tadına bakın. Özellikle güvenilir marketlerden yada balıkçıdan
alırsanız of ki ne off . Lezzetine doyum olmaz bu arkadaşın.
Ayıklanmış olarak hazır paketlerde alırsanız işiniz
daha kolay olur. Balıkçıdan aldığınızda da rica ederseniz sizin için
ayıklıyorlar. Pişirmeden önce isterseniz ılık limonlu suda bir süre bekletip
sonrasında pişirin hazırlığınızı yaparken lezzeti daha da yoğunlaşır böylelikle.
KARİDES PLAKİ
Malzemeler:
- 1 paket ayıklanmış karides
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 büyük patates
- 1 büyük domates
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
- tuz
Yapılışı:
Karidesleri tuzlu ve sirkeli suda 7-8 dakika haşlayalım Soğanı incecik doğrayalım sıvıyağda karıştırarak kavuralım. Sonra doğranmış domatesleri ve sarımsakları ekleyerek 3-4 dakika daha pişirelim.
Karışıma iki bardak su ekleyelim. Bu sırada patatesi soyup küp şeklinde doğrayalım. Su kaynamaya başlayınca patatesi, karidesleri tuz ve karabiberini atarak pişirelim. Servisten önce üzerine kıyılmış maydanoz serpelim. Limon dilimleriyle servis yapalım
Afiyet
Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder