KOLAY ALMAN PASTASI
Malzemeler:
2 yumurta
1 Çay Bardağı toz şeker
1Çay bardağı yoğurt
5 yemek kaşığı margarin
3 çay bardağı un
Kabartma tozu
Vanilya
Yapılışı:
Margarini
eritelim 2 yumurtayı ve şekeri karıştırma kabında iyice çırpalım köpük
kıvamında olması gerekmekte.İçine yoğurt ve yağı ekleyerek bir kez daha
karıştıralım.Un, kabartma tozu ve vanilyayı farklı bir yerde karıştıralım
böylelikle kabartma tozu ve vanilyayı eşit dağılmasını
sağlayacaksınız.Unu yavaş yavaş karışıma ekleyelim ve mikserle karıştıralım
yağlanmış kelepçeli kalıba dökerek 180 derece ısıtılmış fırında 25 dk
pişirelim
Kreması:
Yarım litre süt
1,5 yemek kaşığı Un
1,5 yemek kaşığı pirinç unu
3 yemek kaşığı tozşeker
1,5 yemek kaşığı margarin
Süt
ve tozşekeri karıştıralım.Unve pirinç ununu yavaş yavaş ve sütlü şekerli karışımı
karıştırarak ekleyelim .Hızlı eklerseniz topaklanır dikkat edin.Unu
ekledikten sonra karıştırarak muhallebiyi hazırlayalım.Ocağınızın altını
muhallebi kıvamına gelince azaltın karıştırmaya devam ederek göz göz
olana kadar pişirin.Ocaktan almadan önce margarini ekleyelim 1-2 dakika
hızlı karıştırarak işlemi tamamlayalım.Muhallebiyi soğumaya bırakalım
Bu
sırada pişen keki soğuduktan sonra kalıptan çıkartarak ortasından dikkatle
bir ip yardımıyla keselim.( bıçakla kesilirken kekin ortası kalın kalıyor ,eşit olmuyor ) .Soğuyan muhallebiyi ortasına döküp yayalım .Kekin üst kısmını muhallebili tabanın üzerine yerleştirelim.
Üstüne
bol miktarda pudra şekeri dökmek zorundasınız.Pudra şekerini döktükten
sonra en üstünü çikolata rendesi ile süsleyebilirsiniz.
0 yorum :
Yorum Gönder