Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle
Home » , » KOLAY ALMAN PASTASI

KOLAY ALMAN PASTASI

Written By Azmalzemelimutfak on 26 Ocak 2018 Cuma | Ocak 26, 2018

KOLAY ALMAN PASTASI

Malzemeler:

2 yumurta

1 Çay Bardağı toz şeker

1Çay bardağı yoğurt

5 yemek kaşığı margarin

3 çay bardağı un

Kabartma tozu

Vanilya

Yapılışı:

Margarini eritelim 2 yumurtayı ve şekeri karıştırma kabında iyice çırpalım köpük kıvamında olması gerekmekte.İçine yoğurt ve yağı ekleyerek bir kez daha karıştıralım.Un, kabartma tozu ve vanilyayı farklı bir yerde karıştıralım böylelikle kabartma tozu ve vanilyayı eşit dağılmasını sağlayacaksınız.Unu yavaş yavaş karışıma ekleyelim ve mikserle karıştıralım yağlanmış kelepçeli kalıba dökerek 180 derece ısıtılmış fırında 25 dk pişirelim

Kreması:

Yarım litre süt 

1,5 yemek kaşığı Un

1,5 yemek kaşığı pirinç unu

3 yemek kaşığı tozşeker

1,5 yemek kaşığı margarin

Süt ve tozşekeri karıştıralım.Unve pirinç ununu  yavaş yavaş ve sütlü şekerli karışımı karıştırarak ekleyelim .Hızlı eklerseniz topaklanır dikkat edin.Unu ekledikten sonra karıştırarak muhallebiyi hazırlayalım.Ocağınızın altını muhallebi kıvamına gelince azaltın karıştırmaya devam ederek göz göz olana kadar pişirin.Ocaktan almadan önce margarini ekleyelim 1-2 dakika hızlı karıştırarak işlemi tamamlayalım.Muhallebiyi soğumaya bırakalım

Bu sırada pişen keki  soğuduktan sonra kalıptan çıkartarak ortasından dikkatle bir ip yardımıyla keselim.( bıçakla kesilirken kekin ortası kalın kalıyor ,eşit olmuyor ) .Soğuyan muhallebiyi ortasına döküp  yayalım .Kekin üst kısmını muhallebili tabanın üzerine yerleştirelim.

Üstüne bol miktarda pudra şekeri dökmek zorundasınız.Pudra şekerini döktükten sonra en üstünü çikolata rendesi ile süsleyebilirsiniz.
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter