VEJETERYAN
KUMPİR
Malzemeler:
8 adet orta boy patates
6 yemek kaşığı mayonez
Yarım paket labne peyniri
4 adet taze soğan
2 adet kornişon turşu
2 adet rendelenmiş havuç
yarım çay bardağı haşlanmış mısır
2 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı haşlanmış bezelye
5-6 yaprak ince kıyılmış kırmızı lahana
Yarım çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Patatesleri iyice yıkayalım tencerede
2-3 dakika haşlayalım.Suyunu süzüp patatesleri fırın tepsisine dizelim 180
derece ısıtılmış fırında patates çıtır çıtır olana kadar pişirelim.Kasede
mayonez ve labne peynirini karıştıralım .Üzerine tuz ve karabiberi ekleyelim,
taze soğanı ince ince kıyalım. Kornişon turşuyu ince şeritler halinde
doğrayalım.Havucu rendeleyip biraz tuzla yumuşatalım limon suyu ekleyerek bekletelim.Kırmızı lahanayı incecik doğrayalım tuzla ovalayıp limon suyu sıkalım biraz daha ovalım üzerine sarımsaklı yoğurt döküp karıştıralım.
Patatesler piştikten sonra
ılıması için bekleyelim .Ortasından bıçak yardımıyla keselim kaşıkla hafif
oyarak biraz tuz serpelim. Hazırladığımız labne peyniri karışımını içine
dolduralım.
Üzerine kestiğimiz kornişon turşu,haşlanmış bezelye , taze soğanı,havucu,kırmızı lahanayı ve haşlanmış mısırı ekleyelim .Birde
kumpiri bu şekilde deneyin bakalım .İçerisine dilediğiniz malzemeyi ekleyebilir
farklı lezzetler oluşturabilirsiniz.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder