Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

PASTIRMALI SÜTLÜ PATATES PÜRESİ

Written By Azmalzemelimutfak on 31 Ocak 2018 Çarşamba | Ocak 31, 2018

PASTIRMALI SÜTLÜ PATATES PÜRESİ


Patatesi ve pastırmayı seviyorsanız bu tarif tam sizlik.Farklı bir lezzet arayışında olduğunuz anda can simidi rolünü oynayacak bir tarif arıyorsanız doğru yerdesiniz. Arada bir kaçamak yapmak istiyorsanız özellikle davet yemeklerinde farklılık yaratmak hedefinizse beğeniye sunun .Kolay gelsin.
 
Malzemeler:

yarım  su bardağı süt
 
1 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

8 dilim pastırma

çeyrek kase  kaşar peyniri – küp doğranmış olacak

Üzeri için Malzemeler

3 yemek kaşığı  kaşar peyniri – rendelenmiş olacak

Yapılışı:
 
Patatesleri yıkayıp tencereye alalım. Kabukların üzerine bıçakla çizik atalım  bu şekilde patatesin daha kolay soyulmasını sağlamış olacağız. Üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar pişirelim. Suyu süzüp patatesleri soğuk su dolu bir kaba koyalım ki daha çabuk soyulsunlar. Zaten çizik attığımız yerden tuttuğunuzda kolay soyulduğunu göreceksiniz.

Patateslere tuz, tereyağı ve süt ekleyip püre şeklinde ezelim. Pastırma ve kaşar peynirini küçük küpler şeklinde kesip püreye ekleyip iyice karıştıralım. Karışımı içi yağlanmış kare cam kaba alıp üzerini kaşığın tersiyle düzleştirelim önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Sıcak servis yapmaya özen gösterelim.

Afiyet Olsun 

SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter