PASTIRMALI
SÜTLÜ PATATES PÜRESİ
Patatesi ve pastırmayı seviyorsanız bu tarif tam sizlik.Farklı bir lezzet arayışında olduğunuz anda can simidi rolünü oynayacak bir tarif arıyorsanız doğru yerdesiniz. Arada bir kaçamak yapmak istiyorsanız özellikle davet yemeklerinde farklılık yaratmak hedefinizse beğeniye sunun .Kolay gelsin.
Malzemeler:
yarım su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
8 dilim
pastırma
çeyrek kase kaşar peyniri – küp doğranmış olacak
Üzeri için Malzemeler
Üzeri için Malzemeler
3 yemek
kaşığı kaşar peyniri – rendelenmiş olacak
Yapılışı:
Patatesleri
yıkayıp tencereye alalım. Kabukların üzerine bıçakla çizik atalım bu şekilde patatesin daha kolay soyulmasını
sağlamış olacağız. Üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar pişirelim.
Suyu süzüp patatesleri soğuk su dolu bir kaba koyalım ki daha çabuk
soyulsunlar. Zaten çizik attığımız yerden tuttuğunuzda kolay soyulduğunu
göreceksiniz.
Patateslere tuz, tereyağı ve süt ekleyip püre şeklinde ezelim. Pastırma
ve kaşar peynirini küçük küpler şeklinde kesip püreye ekleyip iyice karıştıralım.
Karışımı içi yağlanmış kare cam kaba alıp üzerini kaşığın tersiyle düzleştirelim
önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Sıcak servis yapmaya özen gösterelim.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder