Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

BİBER DOLMASI

Written By Azmalzemelimutfak on 23 Ocak 2018 Salı | Ocak 23, 2018

az malzemeli,kolay nefis dolma,biber dolması,kıyma,soğan,tuz,maydanozBİBER DOLMASI

Malzemeler:

8 yemek kaşığı kıyma

1 orta boy soğan 

1 adet domates


yarım su bardağı pirinç

2 yemek kaşığı domates salçası 

3 dal maydanoz

sıcak su

1 yemek kaşığı zeytinyağı

2 çay kaşığı tuz

çeyrek çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı toz şeker

Üzeri için :

1 diş sarımsak

3 yemek kaşığı  yoğurt

Yapılışı:

Soğanı yemeklik ince ince doğrayalım karıştırma kabına alalım . Kıymayı ekleyip üzerine tuz ve karabiberi ekleyelim.Pirinci yıkayıp suyunu süzdürelim ,  maydanozu incecik doğrayalım .kıymanın üzerine ekleyelim . Domatesin kabuklarını elma soyar gibi kalın soyalım iç kısmını kıymalı harca ilave edelim , Kabuk kısmını bir kasenin içerisine ayıralım. Kıymalı harca 1 yemek kaşığı salçayı ekleyelim. Çok az su ilave ederek kıymalı harçtaki tüm malzemeyi karıştıralım.Harcımız hafif sulu olsun ki pirinçler pişerken suyu çekeceği için iç harıc katı olmasın . 

Biberlerimizintohumlarını  oyacak yardımıyla  çıkartalım. Diyelim ki oyacak yok biberin sap kısmından hafif içe bastıralım döndürerek biberin sap kısmı çıkana kadar parmağımızla hafif baskı yaparak çıkartalım. Başka bir alternatif biberin sap kısmından bıçakla keserek çıkartın  tohum kısmına rahatlıkla ulaşırsınız içinden tohum kısmını çıkartabilirsiniz.

Bıçakla kestiğiniz kısmı atmazsanız dolmayı yaparken kapak olarak kullanabilirsiniz  . Biberlerimizi güzelce yıkayalım fazla suyunun süzülmesi için ters tutabilirsiniz.Biberlerin suyu süzüldükten sonra içerisine elimize tuz alıp iç kısmına bulayalım ki dolmamızın lezzeti bir tık daha yükselsin. İç harcını fazla bastırmadan biberlerin içerisine kaşıkla koyalım .İç harcın üzerine domatesin kabuk kısmından ayırdığımız  malzemeden parçalar kesip yerleştirelim.

Tencereye yerleştirelim. 1 yemek kaşığı domates salçasını bir kasede sulandıralım 1çay kaşığı tuz ve karabiber ekleyip dolmaların üzerine gezdirelim.Sıcak suyu ekleyelim 1 çay kaşığı şeker ilave edip ocağımızın altını açıp pişirmeye başlayalım. Tenceremizin kapağını kapatarak pişirirsek daha kısa sürede pişeceği gibi lezzetide farklı olur.Pirinçler piştiği anda dolmamız hazır .üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek yada sade olarak servis yapabiliriz 

Dilerseniz Düdüklü tencerede deneyebilirsiniz ben çoğunlukla düdüklü tencerede pişiririm.Hem lezzeti daha farklı oluyor hem de daha kısa sürede dolma yenmeye hazır hale geliyor.Normal tencerede 20 dakika da pişiyor düdüklü tencerede 8 dakika sonra hazır.

Afiyet Olsun



SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter