EV YAPIMI ET SUYU
Hazır et suyu kullanmak yerine büyüklerimizin yıllar öncesinde yaptıkları gibi en doğal halini kullanmaya varmısınız?.Hem içerisinde ne olduğunu biliyoruz hem doğal hem ekonomik hem daha besleyici başta uğraştırıcı gibi gelsede yararları sayesinde kullanmayan kalmayacak diye düşünüyorum.
Özellikle kemik gelişimi için et suyu oldukça yararlı büyüme çağındaki çocuklarımız için hazırlayıp çorbalarının içerisine birer küp bile koysanız gelişimlerine yarar sağlayacağına emin olabilirsiniz.Sadece çocukların mı ihtiyacı var tabiki hayır kemik suyu her yaş için yararlı vitaminlere sahip.
Çorbalarımızda ,pilavlarımızda gönül rahatlığıyla kullanmakta fayda var.Haydi bakalım mutfağa bu güzel besleyici lezzeti hazırlamaya.Artık hazır et sularından uzak durup doğala yönelmenin zamanı geldide geçiyor bile.
Malzemeler:
- kemikli et yada incik
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı karabiber ( tane karabiber varsa daha iyi olur 5-6 tane karabiber )
- 1 dal biberiye
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- sıcak su
Yapılışı:
Güvendiğimiz kasap yada marketten kemikli et alıyoruz.Dilerseniz incik alabilirsiniz böylelikle et miktarı daha fazla olduğu için et lezzetinin daha yoğun olmasını sağlayabilirsiniz.İncik yada kemikli eti yıkayalım bir tencereye hafif zeytinyağı koyup kısık ateşte etleri biraz kızartalım .
Bu şekilde yaptığımızda etin daha yoğun belli olacak.Tuz ,karabiber,1 adet havuç,1 adet soğan ,1 adet sarımsak,1 dal biberiye ekleyerek suyunu ilave edip düdüklüde yaklaşık 20 dakika haşlayalım.Fazla su koymamaya özen gösterelim ki kemiğin içerisinde bulunan ilik su ile bütünleşip harika jöle kısmını suyuna çıkartsın ve belirgin olsun.
20 dakika kaynama süresi sonunda soğumaya bırakalım.İçerisinden kemikli eti ve biberiyeyi çıkartalım, etleri ayıklayıp bir kenara ayıralım.Sebzeli et suyu kullanmak istiyorsanız et suyunu sebzelerle birlikte rondodan geçirip püre haline getirebilirsiniz.Sade kullanmak için sebzeleri içerisinden çıkartalım.
Et sularımızı buzdolabında kolaylıkla saklamak için buz kalıplarının içerisine koyup donduralım.Sonrasında buz kalıplarından çıkartıp buzdolabı poşetlerine koyarak saklayalım.Yemeklerinizde ,çorbalarınızda,pilavlarda ,soslarda lezzet katmak için kullanabilirsiniz.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder