ÇİKOLATA SOSLU ELMA TOPLARI
3-4 adet elma
1 paket petibör bisküvi
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı ceviz yada kırık fındıkçok az tarçın
Çikolata sosu için:
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı mısır
nişastası
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kakao
3-4 parça bitter çikolata
Üzeri için:
Portakal kabuğu rendesi
hindistan cevizi
Yapılışı:
Öncelikle elmaları yıkayıp soyup rendeleyelim. Bir kaba
alalım içine 1 pakt petibör bisküviyi kırarak ekleyelim. Çok iri parça
kalmamasına dikkat edelim. Tarçın, pudra şekeri ve fındığı da ekleyip iyice
yoğuralım. Ele yapışmayacak kıvama gelince tamamdır. Elimizle yuvarlak şekil
verip servis yapacağımız tabağa yerleştirelim.
Çikolata sosu yapmak için ister hazır pkt kullanabilirsiniz
yok ben kendim yapmak istiyorum da derseniz buyrun :
Süt, nişasta, kakao ve şekeri küçük bir tencereye alıp kıvam
alıncaya kadar tel çırpıcı ile karıştıralım. Kıvam aldıktan sonra ocağın altını
kapatıp içine parça bitter çikolatayı ekleyelim. Karıştıralım. İlk sıcaklığı
çıkan elma toplarımızın üzerine gezdirelim. En son olarak da portakal kabuğu
rendesi ve hindistan cevizi ile süsleyelim.3 – 4 saat buzdolabında bekletelim.
Tatlımız servise hazırdır.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder