PATATES
PÜRESİ
Her türlü yemeğin yanına yakışan bir lezzet. İster tavuğun yanına
isterseniz etin yanına yedikçe lezzetine doyulmayan bir lezzet
Malzemeler:
5-6 adet patates
2 yemek
kaşığı tereyağı
3 yemek
kaşığı krema
Yarım çay
bardağı kaşar peyniri rendesi
Tuz
Karabiber
Muskat rendesi
Yapılışı:
Patatesleri haşlayıp soğuduktan sonra kabuğunu soyalım.
Bir kaseye alarak patates ezici yada çatalla iyice ezelim. Dibi tutmayacak
tarzda bir tencereye patatesi alalım sütü yavaş yavaş ekleyelim ve
karıştıralım. Muskatı az miktarda rendeleyip karışıma ilave edelim. Kremayı
ekleyip ocağımızın altını açalım. Hafif kaynamaya başladığında tereyağı , tuz
ve karabiberi ilave edip karıştırarak ve arada havalandırarak pişirelim. Pütürsüz
bir hal aldığı anda ocaktan alalım. Soğumadan servis yapalım.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder