Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

PATATES PÜRESİ

Written By Azmalzemelimutfak on 22 Ocak 2018 Pazartesi | Ocak 22, 2018



PATATES PÜRESİ

Her türlü yemeğin yanına yakışan bir lezzet. İster tavuğun yanına isterseniz etin yanına yedikçe lezzetine doyulmayan bir lezzet

Malzemeler:

5-6 adet patates

2 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı krema

Yarım çay bardağı kaşar peyniri rendesi

Tuz

Karabiber

Muskat rendesi

Yapılışı:

Patatesleri haşlayıp soğuduktan sonra kabuğunu soyalım. Bir kaseye alarak patates ezici yada çatalla iyice ezelim. Dibi tutmayacak tarzda bir tencereye patatesi alalım sütü yavaş yavaş ekleyelim ve karıştıralım. Muskatı az miktarda rendeleyip karışıma ilave edelim. Kremayı ekleyip ocağımızın altını açalım. Hafif kaynamaya başladığında tereyağı , tuz ve karabiberi ilave edip karıştırarak ve arada havalandırarak pişirelim. Pütürsüz bir hal aldığı anda ocaktan alalım. Soğumadan servis yapalım.

Afiyet Olsun
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter