MISIR GEVREKLİ TAVUK
Malzemeler:
göğüs eti
ufalanmış mısır gevreği
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
2 çay kaşığı tuz
çeyrek çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
2 yemek kaşığı soya sosu
Yapılışı:
Göğüs etlerini bir kaç parçaya bölelim. Soya sosu ve baharatları karıştıralım.Göğüs etini marine olması için karışımın içerisine koyup 5 dakika bekletelim.
Göğüs etlerini soya sosundan çıkartıp una bulayalım sonra tekrar yumurtaya bulayıp mısır gevreğine batıralım.Tavayı ısıtıp içerisine sıvıyağı koyup kızdıralım.Göğüs etlerinin her iki tarafını da kızartalım.Servis tabağına alalım yanında barbekü sos ,beyaz sos ketçap , mayonez ,hardal herhangi biriyle servis yapalım.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder