Patates kavurma her öğünde sevilerek tüketilen bir yemek. Her şeyin yanına yakışan bir lezzet ister tavuğun yanına ister köfte yada biftek.Sebzelisi kendi başına bir yemek sayılır.
Malzemeler:
1 orta boy soğan
2 adet domates
5 adet orta boy patates
1 adet pırasa
2 adet sivri biber
kırmızı pul biber
2 çay kaşığı tuz
çeyrek çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı yada sıvıyağ
2 diş sarımsak
Yapılışı:
Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayalım dibi yapışmayacak tarzda tavaya yağ koyup ısıtalım ve patatesleri ekleyelim ara ara karıştıralım.Soğanı yemeklik doğrayalım sarımsakla birlikte tavaya ekleyelim. Ocağın altını hafif açarak kavurmaya başlayalım bu sırada pırasayı yıkayıp soyalım ve küçük parçalar halinde doğrayalım.
Domatesleri yıkayıp yemeklik doğrayalım.Sivri biberi yıkayıp küçük parçalar halinde doğrayalım. Pırasayı kavrulması için tavaya alalım ,sivri biberleri ilave edelim rengi değişene kadar karıştıralım. Domatesi ekleyip suyu çekene kadar pişirelim .Şimdi tuz ve baharatları atma zamanı baharatları ekleyip tekrar karıştırıp ocaktan alalım. Nefis sebzeli kavurmamız hazır.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder