Mantıyı sevenlerdenseniz amaaaannn kim yapacak diye düşünüp yapmaya üşeniyorsanız işte bu tarif tam sizlik.Eminim öğrenciler de bu tarife ve lezeetine bayılacak.Tamam öyle şıp diye olmayacak biraz emek sarfedeceksiniz ama inanaın yediğiniz anda fikriniz öyle bir değişecek ki şaşıracaksınız.
Malzemeler:
3 yemek kaşığı kıyma
1 çay kaşığı tuz
çeyrek çay kaşığı karabiber
1 paket makarna deniz kabuğu makarna
Üzerine dökmek için:
2 yemek kaşığı tereyağı ev yapımı doğal tereyağı buradan ev yapımı tereyağı tarifimize ulaşıp katkısız tereyağı nasıl yapılır öğrenebilirsiniz.
Makarnayı pişirmek için :
sıcak su
3 çay kaşığı tuz
üzerine dökmek için :
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı yoğurt
Yapılışı:
Öncelikle makarnamızı bir kaseye boşaltalım ki işimiz kolaylaşsın.Bir kasede kıyma,tuz,karabiber ,az miktarda suyu karıştıralım.Hazırladığımız kıymalı karışımdan minik parçalar alıp makarnanın içerisine dolduralım,dilediğiniz miktarda makarnanın içerisine kıymalı harcı dolduralım.Tencereye tuz ve su ekleyip kaynatalım varsa kettle da ısıtarak suyu koymanız daha mantıklı olacaktır böylelikle zamandan tasarruf etmiş olursunuz.
Tencereye suyu ve tuzunu atıp kaynatalım makarnanın yapışmasını engellemek için bir kaç damla zeytinyağ yada sıvı yağı damlatalım ve makarnalar pişene kadar haşlayalımPiştikten sonra süzgeçle suyunu süzelim.Sarımsağı rendeleyelim yada döverek yoğurda ekleyelim.Sos tavasında tereyağı hafif yakalım.
Makarnamızı servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurdu dökelim onun üzerine de tereyağı döküp afiyetle makarna mantımızı yiyelim.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder