Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

PATATES MANTISI

Written By Azmalzemelimutfak on 16 Ocak 2018 Salı | Ocak 16, 2018

meze,patates püresi,soslu
PATATES MANTISI

Malzemeler:

5-6 adet haşlanmış patataes

7 dal maydanoz

2 adet taze soğan 

4 yemek kaşığı yoğurt

2 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı domates salçası

2-3 yemek kaşığı sıvıyağ

2 çay kaşığı tuz

çeyrek çay kaşığı karabiber

çeyrek çay kaşığı pul biber

Yapılışı:

Maydanozu ve taze soğanı incecik kıyalım.Bir kapta sarımsağı dövelim üzerine yoğurdu ekleyip sarımsaklı yoğurdu hazırlayalım.Sos tenceresinde baharatlar salça ve yağla sosu hazırlayıp kenara alalım.Patatesleri geniş bir kapta püre haline getirelim.İçerisine biraz yağ ilave edip tuz,karabiber ,maydanoz ,taze soğan ve pulbiberi ekleyip yoğuralım.

Çay tabağına az miktarda sıvıyağ koyalım ki patatesleri yuvarlarken elimize yapışmasın ve daha düzgün olsun.Elimizi hafif yağlayarak patatesten parçalar kopartalım yuvarlayalım ve ortasını parmağımızla bastırarak çanak şekli verelim.Borcama hazırladığımız patates çanaklarını yerleştirelim.İçlerini sarımsaklı yoğurtla dolduralım.Yoğurdun üzerine de hazırladığımız salçalı sosu dökerek servis yapalım.Farklı ve hafif tadına bayılacaksınız.

Afiyet Olsun
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter