Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle
Home » » BARBEKÜ SOS

BARBEKÜ SOS

Written By Azmalzemelimutfak on 16 Ocak 2018 Salı | Ocak 16, 2018



BARBEKÜ SOS


Malzemeler


1adet arpacık soğan


2 diş sarımsak


zeytinyağı


1 çay kaşığı kimyon


1 çay kaşığı kişniş


1 adet püre haline getirilmiş domates


1 çay kaşığı pul biber


1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu


1 yemek kaşığı pekmez


1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil


1yemek kaşığı sirke


1-2 küp et suyu ev yapımı et suyu tarifinden bakabilirsiniz.ev yapımı et suyu


yarım çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber


1 çay kaşığı tuz


Yapılışı:


Soğan ve sarımsakları küçük parçalar halinde doğrayalım. .Kimyon ve kişnişi bir tavada, yüksek ısıda kısa bir süre kavurup tatlarının ortaya çıkmasını sağlayalım. Kavrulmuş baharatları bir kenara alıp aynı tavaya zeytinyağını koyalım. Doğranmış soğan ve sarımsakları yüksek ısıda kavuralım. Rendelenmiş taze zencefili katıp kavurma işlemine devam edelim. 


Domatesi ekleyip kısık ateşte kaynatalım, Acı-tatlı ve ekşi tat dengesini sağlamak için; pul biber, tuz, taze çekilmiş tane karabiber, limon suyu ve pekmez ilave ettiğimiz sos karışımını karıştıralım .sirke ve et suyunu ekledikten sonra kısık ateşte 15 dakika kadar kaynatalım Sosun daha kıvamlı olması için  . rondodan geçirelim.


Sosu ızgara et ve tavuk ürünlerinin yanında tamamlayıcı bir tat olarak servis yapalım.Sos şişelerine koyup buzdolabında rahatlıkla saklayabiliriz.


Bu sosun özelliklerinden biri bildiğimiz gibi hem acı hem tatlı hem de ekşi lezzetlerin baharatlarla kaynaşmasından oluşuyor. Sanırım sevilmesinin nedenlerinden biri de bu .


SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter