BARBEKÜ SOS
Malzemeler
1adet arpacık soğan
2 diş sarımsak
zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kişniş
1 adet püre haline getirilmiş domates
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
1 yemek kaşığı pekmez
1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
1yemek kaşığı sirke
1-2 küp et suyu ev yapımı et suyu tarifinden
bakabilirsiniz.ev yapımı et suyu
yarım çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Soğan ve sarımsakları küçük parçalar halinde
doğrayalım. .Kimyon ve kişnişi bir tavada, yüksek ısıda kısa bir süre kavurup tatlarının
ortaya çıkmasını sağlayalım. Kavrulmuş baharatları bir kenara alıp aynı tavaya
zeytinyağını koyalım. Doğranmış soğan ve sarımsakları yüksek ısıda kavuralım. Rendelenmiş
taze zencefili katıp kavurma işlemine devam edelim.
Domatesi ekleyip kısık ateşte kaynatalım, Acı-tatlı ve
ekşi tat dengesini sağlamak için; pul biber, tuz, taze çekilmiş tane karabiber,
limon suyu ve pekmez ilave ettiğimiz sos karışımını karıştıralım .sirke ve et
suyunu ekledikten sonra kısık ateşte 15 dakika kadar kaynatalım Sosun daha
kıvamlı olması için . rondodan
geçirelim.
Sosu ızgara et ve tavuk ürünlerinin yanında tamamlayıcı
bir tat olarak servis yapalım.Sos şişelerine koyup buzdolabında rahatlıkla saklayabiliriz.
Bu sosun özelliklerinden biri bildiğimiz gibi hem acı
hem tatlı hem de ekşi lezzetlerin baharatlarla kaynaşmasından oluşuyor. Sanırım
sevilmesinin nedenlerinden biri de bu .
0 yorum :
Yorum Gönder