İRMİK PASTASI
İster irmik tatlısı diyelim ister irmik pastası . Fakat o kadar hafif ki her türlü övgüyü hak ediyor
Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı irmik
1 küçük paket margarin az malzemeli mutfakta 4 yemek kaşığı margarin yada tereyağı
2 su bardağı toz şeker az malzemeli mutfakta1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Ara ve üst malzemesi:
1 tatlı kaşığı tarçın
hindistan cevizi
dövülmüş
ceviz içi
Yapılışı:
Süt , toz şeker , irmiği bir tencereye alalım karıştırdıktan sonra pişirmeye başlayalım.Yağı ilave ederek pişirmeye devam edelim .Üzeri göz göz olunca ocaktan alalım. İçine koyacağımız kabı su ile ıslatalım fazla suyunu süzdürelim. Karışımın yarısını kaba dökelim bu sırada kırık ceviz hindistan cevizi, ve tarçını bir yerde karıştıralım. Harcı irmikli karışımın üzerine serpelim. Tencerede kalan irmikli karışımı cevizli karışımın üzerine tekrar dökelim. Harçtan kalan kısmı en üste serpip buzdolabına kaldıralım. 1-2 saat sonra servis yapabilirsiniz.
Üzerine 1-2 top vanilyalı dondurma ile mükemmel oluyor.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder