KUŞ ÜZÜMLÜ, NOHUTLU PİRİNÇ PİLAVI
Uff nefis bayılırım bu pilava.İç pilav gibi ama değil tek farkı içerisinde soğanı yok.Hep soğanlı yapacak değiliz ya birde böyle yapalım istedik bugün bakalım beğenecekmisiniz?
Malzemeler:
( 5kişilik)
1,5 çorba kasesi baldo pirinç
1 avuç kuş üzümü
yarım avuç dolmalık fıstık
yarım çay bardağı nohut
1 avuç arpa şehriye
3 çay kaşığı tuz
yarım tatlı kaşığı tozşeker
1-2 damla limon suyu
1 çay kaşığı karabiber
yarım çay kaşığı yeni bahar
3 çorba kasesi sıcak su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Tenceremize zeytinyağını alalım hafif ısıtalım arpa şehriyeyi ve dolmalık fıstığı ekleyip kavuralım.Bu sırada pirinci yıkayalım suyunu süzdürelim, kuş üzümünü ılık suyun içerisine koyup 1-2 dakika bekletelim suyunu süzelim.Kullanacağımız suyu da ısıtalım ki zaman kaybımız olmasın .Arpa şehriye kavrulduktan sonra pirinci tencereye ekleyelim hafif kavuralım.İçerisine baharatlarını atıp bir kaç kez karıştıralım .Haşlanmış nohutu da karışıma ekleyip limon suyunu ekleyip sıcak suyu ilave edelim.
Süzülmüş kuş üzümünü de ekledikten sonra son kez karıştırıp kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde pişirelim.Suyunu çekince altını kapatalım.Kapak ve tencere arasına kağıt havlu koyalım ki pilavımız daha iyi kabarsın.Tane tane dağılan pilavımız hazır .
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder