ÇILBIR
Yumurtayla yapılan bu lezzeti sevmeyen pek yoktur sanırım.Yemek olarak tüketilebileceği gibi kahvaltılardadahi kolaylıkla tüketilebilir.Öğrenciler içinde farklı bir alternatif olacağına eminim.Yapımı hem çok kolay hem de oldukça sağlıklı.Bakalım nasılmış bu kolay yemeğimiz.
Malzemeler:
Kişi sayısına göre yumurta
Sıcak su
tuz
tereyağı
pul biber
yoğurt ( sarımsaklı yada sarımsaksız tercih sizin )
Yapılışı:
Geniş ve yayvan bir tencereye sıcak suyu koyalım içerisine tuzu ilave edelim.Bir miktar daha kaynatalım.Kaynayan suyun içerisine yumurtaları kıralım.Tencerenin kapağını aralık kalacak şekilde kapatalım.
Bir kaç dakika sonra yumurtalar pişmiş olacak.İçinin rafadan yumurta kıvamında olmasını isterseniz beyaz kısımları piştikten sonra süzgeçli kepçeyle alabilirsiniz.İçinin tam pişmesini istiyorsanız beyazları piştikten sonra 5 dakika daha fazla kaynatmanızda yarar var.
Yumurtaları süzgeçli kevgirle servis tabağına alalım.Üzerine sarımsaklı yada sarımsaksız yoğurdu dökelim en üzeri için tavada tereyağını kızdıralım yoğurdun üzerine dökelim.Pul biberi de en üstüne serptiğiniz anda bu muhteşem lezzet yenmeye hazır.
Dilerseniz pulbiber ve nane ilavesini tereyağın içerisine koyarak da kullanabilirsiniz.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder