Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle
Home » , » KIYMALI VE KAŞARLI KREP

KIYMALI VE KAŞARLI KREP

Written By Azmalzemelimutfak on 31 Ocak 2018 Çarşamba | Ocak 31, 2018



KIYMALI VE KAŞARLI KREP

En kolayından en lezzetlisinden ister börek diyelim istersek krep ama diyecek başka bir kelime var. Offf nefissss lezzetinden yıkılıyor.Krep'i birde böyle deneyin bakalım nasılmış.E haydi o zaman kolay gelsin .
 
Malzemeler

Krep için;

2 adet yumurta

1,5 su bardağı un

1,5 su bardağı süt

Tuz

zeytinyağı

İçi için;

3 yemek kaşığı kıyma

3-4 adet biber

1 adet küçük soğan

2 adet domates

1 tatlı kaşığı salça

zeytinyağı

Tuz,

karabiber

pul biber

Üzeri için;

Kaşar rendesi

Hazırlanışı

Soğanı  yemeklik doğrayalım,Biberleri  ince doğrayalım, domatesi rendeleyelim. Doğradığımız soğanı tzeytinyağı ilave edip kızdırılmış tavada kavuralım, kıymayı ilave ederek kavurma işlemine devam edelim. Biberleri karışıma ekleyip kavrulana kadar karıştıralım. Sonrasında rende domatesi de ilave ederek tüm karışımı birlikte pişirelim. 

Salçayı  ekleyerek tuz ve baharatlarını ekleyelim. Karışımın suyu çekmiş ise bir miktar su ekleyelim. İç harcın iyi pişmiş olması ve hafif sulu olması önemli hem içerisine koyacağız hem de dışına ekleyeceğiz. 

Yumurtaları karıştırma kabında iyice çırpalım.Un ve sütü ekleyerek hiç topak kalmayacak şekilde çırpalım. Tuzunu da ilave ettikten sonra teflon tavaya bir kaç damla zeytinyağı  ekleyip tavayı hafif kızdıralım. Ardından bir kepçe kadar krep hamurundan dökerek tavaya yayalım. Orta ateşte iki tarafını da çevirerek pişirelim.

Krepler hazır olduğunda her birinin içine kıymalı harçtan koyarak paçanga böreği şeklinde saralım. Kreplerin herbirinin içerisini doldurduktan sonra  yağlı kağıt serilmiş kaba dizelim.
Kalan harcı sardığımız kreplerin üzerine dökelim.Asıl son dokunuş şimdi geliyor üzerine kaşar rendesini ekleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirelim.Yanına mis gibi bir fincan çay yada 1 bardak ayranla uff mükemmel gider.

Afiyet Olsun 
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter