KIYMALI VE KAŞARLI KREP
En kolayından en lezzetlisinden ister börek diyelim istersek krep ama diyecek başka bir kelime var. Offf nefissss lezzetinden yıkılıyor.Krep'i birde böyle deneyin bakalım nasılmış.E haydi o zaman kolay gelsin .
Malzemeler
Krep için;
2 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı süt
Tuz
zeytinyağı
İçi için;
3 yemek kaşığı kıyma
3-4 adet biber
1 adet küçük soğan
2 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
zeytinyağı
Tuz,
karabiber
pul biber
Üzeri için;
Kaşar rendesi
Hazırlanışı
Soğanı yemeklik doğrayalım,Biberleri ince doğrayalım, domatesi rendeleyelim. Doğradığımız soğanı tzeytinyağı ilave edip kızdırılmış tavada kavuralım, kıymayı ilave ederek kavurma işlemine devam edelim. Biberleri karışıma ekleyip kavrulana kadar karıştıralım. Sonrasında rende domatesi de ilave ederek tüm karışımı birlikte pişirelim.
Salçayı ekleyerek tuz ve baharatlarını ekleyelim. Karışımın suyu çekmiş ise bir miktar su ekleyelim. İç harcın iyi pişmiş olması ve hafif sulu olması önemli hem içerisine koyacağız hem de dışına ekleyeceğiz.
Yumurtaları karıştırma kabında iyice çırpalım.Un ve sütü ekleyerek hiç topak kalmayacak şekilde çırpalım. Tuzunu da ilave
ettikten sonra teflon tavaya bir kaç damla zeytinyağı ekleyip tavayı hafif kızdıralım.
Ardından bir kepçe kadar krep hamurundan dökerek tavaya yayalım. Orta ateşte iki
tarafını da çevirerek pişirelim.
Krepler hazır olduğunda her birinin içine kıymalı harçtan
koyarak paçanga böreği şeklinde saralım. Kreplerin herbirinin içerisini doldurduktan sonra yağlı kağıt serilmiş kaba dizelim.
Kalan harcı sardığımız kreplerin üzerine dökelim.Asıl son dokunuş şimdi geliyor üzerine kaşar rendesini
ekleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirelim.Yanına mis gibi bir fincan çay yada 1 bardak ayranla uff mükemmel gider.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder