Malzemeler:
4 adet incik ( fazla büyük olmasın )
1,5 çorba kaşığı domates salçası
2 adet kuru soğan
2 adet havuç
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 çorba kaşığı un
3 yemek kaşığı sıvıyağ
sıcak su
2 çay kaşığı tuz
çeyrek çay kaşığı karabiber
1 dal biberiye
2-3 adet defne yaprağı
Yapılışı:
Güvendiğimiz kasap yada marketten inciklerimizi alalım,bol su ile yıkayıp suyunu süzdürelim.Zeytinyağını tavaya koyarak incikleri ilave edelim kısık ateşte kavuralım.İyice kavrulduktan sonra 1-2 damla limon suyu sıkalım ki etlerimiz yumuşacık olsun.Kapağı kapalı olarak kavurmaya özen gösterelim ki et daha kolay yumuşasın.
Tencerede yemeklik doğranmış kuru soğanı kavuralım , havucu yemeklik doğrayıp soğana ilave edip kavuralım.İnce ince doğranmış sivri biberi ve kabukları soyulup doğranmış domatesi pişirelim.İçerisine 1 yemek kaşığı un ve salçayı ilave edip ocağı kapatalım.Eti tavadan alıp Fırın kabına tüm malzemeyi alalım defne yapraklarını,biberiyeyi ve baharatları ekleyelim.Sıcak su ilave ederek önceden ısıtılmış fırında . üzeri kızarana kadar pişirelim.Defne yaprağı ve biberiyenin kokusu mükemmel lezzet katıyor her türlü et ve tavukta defne ve biberiyeyi kullanmanızı öneririm.Baharatçılardan rahatlıkla bulabilirsiniz.
Yanına bulgur pilavı,pirinç pilavı,patates püresi mükemmel yakışır
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder