Tavuk şişi seviyorsanız evde aynı lezzeti yakalamanız mümkün.Hem daha ekonomik hem de hijyenik haydi bakalım nasılmış.
Malzemeler:
3 parça tavuk göğüs eti
Marine sosu için:
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
1,5 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı tuz
yarım çay bardağı süt
1 çay kaşığı kekik
1 diş sarımsak
çeyrek çay kaşığı karabiber
Barbekü sos için
Barbekü sosun farklı bir tarifi içinbarbekü sos
1adet kabuğu soyulmuş rendelenmiş domates
1 adet rendelenmiş soğan
1 adet sarımsak
çeyrek çay kaşığı kimyon
2-3 damla limon suyu
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
çeyrek çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı pekmez
Yapılışı:
Soğanı rendeleyelim süt ,sıvı yağ,baharatlar,soya sosu 1 adet ezilmiş sarımsak hepsini karıştırma kabına alıp karıştıralım.Göğüs etinin zarlarını temizleyip küp küp doğrayalım.Hazırladığımız marine sosunun içerisine koyup karıştıralım.Üzerini streçle kapatıp buzdolabında 20 dakika dinlendirelim.Zamanınız varsa daha fazla dinlendirirseniz daha lezzetli olacaktır.
Dinlenme süresi sonunda şişleri alalım sosun içerisinden tavuk etlerini alıp şişe biraz aralıklı dizelim .Dilerseniz arasına domates ve biber dilimleri koyarak pişirme esnasında farklı lezzet oluşmasını sağlayabilirsiniz.Tüm etleri şişe dizdikten sonra üzerini kapatıp dondurucuya koyup bir süre bekletelim.Bu sırada acı sosu hazırlamaya başlayalım.Sos tavasına baharatları koyarak hafif duman çıkana kadar baharatları kavuralım.Az miktarda sıvı yağ koyalım rendelenmiş soğanı ekleyip hafif kavuralım üzerine domatesi ekleyip suyunu çekmesini sağlayalım.kalan malzemeleri ekleyip kabarcıklar çıkana kadar pişirelim.Soğumaya bırakalım.
Tavuk şişleri az yağ gezdirilmiş ısıtılmış tavada kısık ateşte her tarafı kızarana kadar pişirelim.Servis tabağına alalım .Sosu sos kaselerine koyup tavuk şişin yanında servis yapalım.Tavuğumuz yanına fırında patates gayet güzel gider fırında baharatlı bütün patates buradan nasıl yapıldığına bakabilirsiniz.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder