Böreklerin en gözdesi kıymalı börek.Yapımı şipşak hemde su böreği tadında.
Malzemeler:
3 adet yufka
1 adet yumurta
çeyrek çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 şişe soda
kıyma
1 adet kuru soğan
2 çay kaşığı tuz
çeyrek çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Kuru soğanı yemeklik doğrayalım. Sıvı yağ koyup ısıttığımız tavaya soğanı ekleyip kavuralım. Kıymayı soğana ekleyip suyu çekene kadar kavuralım. Tuz ve karabiberi ekleyip bir kez daha karıştırıp ocağın altını kapatalım. 1 adet yumurta , sıvı yağ , yoğurt ve az miktarda tuzu kasede karıştıralım.Tepsimize yağlı kağıt serelim , 1 adet yufkayı tepsinin etrafını kaplayacak şekilde içine yayalım.
Hazırladığımız yağlı karışımdan yufkanın her yerine fırça ile sürelim.Dış tarafta kalan yufkaları en son aşamada katlayacağız .2nci yufkayı bir kaç parçaya ayırarak yufkanın üzerine serpiştirelim. Üzerine kıymalı karışımı ekleyip her tarafına dağıtalım. Yoğurtlu karışımdan bu kata da sürelim. 3n cü yufkayı da parçalayarak kıymalı karışımın üzerini kaplayalım. Yoğurtlu karışımdan sürelim. Şimdi dışta kalan yufkayı son kat yufkanın üzerini kaplayacak şekilde ortada birleştirelim. Üzerine kalan yoğurtlu sosdan dökelim. Fırını 180 derecede ısıtalım.
Fırın ısınırken böreğimizin üzerine 1 şişe sodayı döküp bekletelim. Fırın ısındıktan sonra böreğimizin üzeri ve altı kızarana kadar pişirelim. Ilıkken kesip servis yapalım.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder