Kahvaltılarda özellikle sevilerek tüketilen bu arkadaş içine ne koyarsanız yakışacak cinsten.Peynir ve maydanoz koyup tuzlu olarak tüketebileceğiniz gibi marmelat ,reçelle yada balla mükemmel yakışmakta.Biz genel malzemeyi verelim içini doldurmayı sizin zevkinize bırakalım istedik.Haydi bakalım kolay gelsin.
Malzemeler:
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 fiske tuz
aldığı kadar un.
1 yemek kaşığı mısır unu (isteğe bağlı )
çeyrek yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
Yumurtaları kıralım bir fiske tuz atıp tel çırpıcıyla köpürene kadar çırpalım.Sütü ve sıvıyağı ekleyelim yavaş yavaş unu ve mısır ununu ilave edelim ve karıştıralım.Mısır unu yoksa koymayabilirsiniz.Fakat denemediyseniz mutlaka yapın mısır unu daha farklı bir lezzet veriyor ve birazda kabarmasını sağlıyor.
Akışkan bir kıvamda olması gerekli katı olursa içi hamur olur buna dikkat edin.Tavamızı ısıtalım fırça ile hafifi yağlayıp krep hamurundan kepçe ile tavaya dökelim 1-2 dakika kesinlikle dokunmayın yalnızca tavayı sağa sola eğerek hamurun yayılmasını sağlayın.Pişmeye başlayınca belli edecek zaten kolaylıkla spatula ile çevirebilirsiniz.Her iki tarafı da piştikten sonra krep yenmeye hazır.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder