Reçelli , kuru üzümlü ve fındıklı harika bir çörek puf puf kabaran cinsten.
Malzemeler:
1,5 - 2 su bardağı un
yarım çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı margarin
1 çay bardağı ılık süt
1,5 yemek kaşığı reçel
1,5 - 2 su bardağı un
1 yemek kaşığı kuru üzüm
Yapılışı:
Unu eleyip maya ile karıştıralım.sıvı yağ,yumuşak margarin ve ılık sütü ekleyip yoğuralım. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-50 dakika bekletelim.Dinlenen hamuru 2 eşit parçaya bölüp her birini 2-3 mm kalınlığında açalım.Her birinin üzerine reçel sürüp fındık kırığı ve kuru üzüm serpelim.
Hamuru rulo şeklinde saralım.Ve 2 şer cm kalınlığında dilimleyerek yağlanmış tepsiye sıralayalım. Tepsi mayası için 30 dakika bekletip 180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika da pişirelim. Farklı lezzetteki çöreğe bayılacaksınız.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder