BULGURLU
BÖREK
MALZEMELER
2 adet yufka
5 yemek
kaşığı sıvı yağ
4 yemek
kaşığı su
İç Harcı
için Malzemeler
6 yemek
kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru
soğan
200 gr.
kıyma
Çeyrek su
bardağı ince bulgur
Çeyrek su
bardağı ceviz
5-6 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Panelemek
için Malzemeler
2 adet
yumurta
Galeta unu (
yada fırınlanmış ve rondoda parçalanmış bayat ekmek )
Kızartmak
için Malzemeler
Ayçiçek yağı
Yapılışı:
Soğanı küp küp doğrayalım. Tavayı ocağa alıp ısıtalım zeytinyağını
ilave edip soğanları ekleyip kavurmaya
başlayalım. Hafif kendini bırakan soğanlara kıymayı ilave edip kavuralım tuz ve
karabiber ekleyelim .ince bulgurun üstünü geçecek kadar sıcak su ekleyip
kabarmasını sağlayalım. Şişen bulguru tavaya ilave edip kavurmaya devam edelim.
Maydanozu ince ince kıyalım pişen harca ekleyelim. Bir iki kez karıştırıp
ocaktan alalım. Ceviz kırığını ilave edelim.
Yufkalardan birini tezgaha yayıp
sıvıyağ ve su karışımından fırça ile sürüp İkinci yufkayı üzerine kapatalım. Yufkayı
6 eşit parçaya bölüp üçgenler
oluşturalım. İç malzemesinden koyup rulo şeklinde saralım. Pişirirken
açılmaması için yufkanın uç kısmına sıvıyağ ve sulu karışımdan sürelim. Önce
yumurtayı bir kasede çatalla çırpalım. Geniş bir kaseye galeta ununu alalım. Hazırladığımız
yufkayı önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak ısıtılmış yağda
nar gibi kızartalım..
0 yorum :
Yorum Gönder