Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle
Home » , » BULGURLU HAFİF BÖREK

BULGURLU HAFİF BÖREK

Written By Azmalzemelimutfak on 20 Ocak 2018 Cumartesi | Ocak 20, 2018




BULGURLU BÖREK

MALZEMELER

2 adet yufka

5 yemek kaşığı sıvı yağ

4 yemek kaşığı su


İç Harcı için Malzemeler

6 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet kuru soğan

200 gr. kıyma

Çeyrek su bardağı ince bulgur

Çeyrek su bardağı ceviz

5-6 dal  maydanoz

Tuz

Karabiber

Panelemek için Malzemeler

2 adet yumurta

Galeta unu ( yada fırınlanmış ve rondoda parçalanmış bayat ekmek )

Kızartmak için Malzemeler

Ayçiçek yağı

Yapılışı:

Soğanı küp küp doğrayalım. Tavayı ocağa alıp ısıtalım zeytinyağını ilave edip  soğanları ekleyip kavurmaya başlayalım. Hafif kendini bırakan soğanlara kıymayı ilave edip kavuralım tuz ve karabiber ekleyelim .ince bulgurun üstünü geçecek kadar sıcak su ekleyip kabarmasını sağlayalım. Şişen bulguru tavaya ilave edip kavurmaya devam edelim. Maydanozu ince ince kıyalım pişen harca ekleyelim. Bir iki kez karıştırıp ocaktan alalım. Ceviz kırığını ilave edelim. 

Yufkalardan birini tezgaha yayıp sıvıyağ ve su karışımından fırça ile sürüp İkinci yufkayı üzerine kapatalım. Yufkayı  6 eşit parçaya bölüp üçgenler oluşturalım. İç malzemesinden koyup rulo şeklinde saralım. Pişirirken açılmaması için yufkanın uç kısmına sıvıyağ ve sulu karışımdan sürelim. Önce yumurtayı bir kasede çatalla çırpalım. Geniş bir kaseye galeta ununu alalım. Hazırladığımız yufkayı önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak ısıtılmış yağda nar gibi kızartalım..

SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter