Kış aylarında boğazı yumuşatan sıcacık çorbaya kim hayır diyebilir ki.? Özellikle tavuk çorbası ,her haliyle başka lezzette olan bu çorbamızı bu kez defne yapraklı hazırladık bakalım beğenecekmisiniz.Defne yaprağı hem farklı bir lezzet verecek hemde vücudumuz için yararlı olan bu nimetten yararlanacağız.Bitkisel ürün satan yerlerde ve aktarlarda rahatlıkla bulabileceğiniz defne yaprağını her tür yemekte kullanabilirsiniz.Antalya İzmir de parklarda dahi rastlayabileceğiniz bu nimetten yararlanmanızda fayda var.Yararlarını sizlere açıklayacağım .Şimdi çorbamızı yapalım Kolay gelsin.
Malzemeler:
3 adet tavuk kanat
1,5 yemek kaşığı un
5 su bardağı su
1 addet havuç
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet defne yaprağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Yapılışı:
Tavuk kanatlarını yıkayalım .Isıtıcıya su koyup ısıtalım soğanı 5-6 parçaya ayıralım.Havucu yıkayıp soyalım ve halka şeklinde doğrayalım.Sarımsağı soyduktan sonra 2-3 parçaya ayıralım,kanatları tencereye alıp tüm malzemeleri ekleyelim içerisine 2 çay kaşığı tuz ve bol karabiberle birlikte defne yapraklarını atalım.Sıcak suyu üzerine ekleyip tencerenin kapağını kapatarak haşlayalım.Bu sırada başka bir tencerede 1,5 yemek kaşığı un ve az yağla unu hafif pembeleşene kadar kısık ateşte kavuralım.içerisine 1 yemek kaşığı domates salçası koyup ılık suyla unu açalım.
Tavuk kanatlarının olduğu tencereye miyaneli karışımı ekleyip 1 çay kaşığı daha tuz atıp dilerseniz kuru acı biber ilave ederek hepsini pişirmek üzere tekrar ocağa alalım.Çorbamız kıvam aldığında içime hazır hale gelmiş demektir.Dikkat ettiyseniz kanatları parçalamadık bütün halde havuç ve soğanı da çorbadan çıkartmadık .Bu şekilde daha doyurucu oluyor.İsterseniz çıkartabilir yada rondoda havuç ve soğanı ezebilirsiniz.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder