Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle
Home » , » DEREOTLU BEYAZ PEYNİRLİ BÜSKÜVİ

DEREOTLU BEYAZ PEYNİRLİ BÜSKÜVİ

Written By Azmalzemelimutfak on 21 Ocak 2018 Pazar | Ocak 21, 2018



DEREOTLU BEYAZ PEYNİRLİ BÜSKÜVİ

Malzemeler:

2 adet yumurta – Birinin sarısını üzerine sürmek için ayıralım

1 su bardağı yoğurt

çeyreksu bardağı sıvı yağ

100 gr. tereyağı – eritilmiş

3 su bardağı un

1 tutam tuz

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı mahlep

1 su bardağı beyaz peynir – rende

6 dal dereotu – ince kıyılmış

Üzeri için Malzemeler


Yumurta sarısı – ayırdığınız

1 yemek kaşığı su
,
Susam

Yapılışı:

Derin bir kasede 1 bütün yumurta ve 1 yumurtanın beyazı, sıvı yağ, yoğurt ve erimiş tereyağını çırpalım. Üzerine un, mahlep ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim. Elimizle yavaş yavaş karıştıralım. Tüm malzeme karışınca yoğurmaya başlayalım. Rende beyaz peyniri ve ince kıyılmış dereotunu ilave edip tüm malzemeler karışıncaya kadar yoğuralım.

Hamuru yoğurduktan sonra üzerini streç filmle kapatıp 10 dakika dinlendirelim. Dinlenen hamuru  iki yağlı kağıt arasına koyarak merdane yardımıyla yarım parmak kalınlığında açalım. Kalıplarla şekilli keserek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Bisküvi kalıbı yoksa çay bardağıyla keserek şekil verebilirsiniz. Bir kasede yumurta sarısını ve suyu karıştıralım fırçayla bisküvilerin üzerine sürelim ardından susam serperek önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim.

Bir kasede yumurta sarısı ve suyu karıştırıp fırçayla bisküvilerin üzerine sürüp susam serpin ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter