DEREOTLU
BEYAZ PEYNİRLİ BÜSKÜVİ
Malzemeler:
2 adet
yumurta – Birinin sarısını üzerine sürmek için ayıralım
1 su bardağı
yoğurt
çeyreksu
bardağı sıvı yağ
100 gr.
tereyağı – eritilmiş
3 su bardağı
un
1 tutam tuz
1 paket
kabartma tozu
1 çay kaşığı
mahlep
1 su bardağı
beyaz peynir – rende
6 dal dereotu
– ince kıyılmış
Üzeri için Malzemeler
Üzeri için Malzemeler
Yumurta
sarısı – ayırdığınız
1 yemek
kaşığı su
,
,
Susam
Yapılışı:
Derin bir kasede 1 bütün yumurta ve 1 yumurtanın beyazı, sıvı yağ, yoğurt
ve erimiş tereyağını çırpalım. Üzerine un, mahlep ve kabartma tozunu eleyerek
ekleyelim. Elimizle yavaş yavaş karıştıralım. Tüm malzeme karışınca yoğurmaya
başlayalım. Rende beyaz peyniri ve ince kıyılmış dereotunu ilave edip tüm malzemeler
karışıncaya kadar yoğuralım.
Hamuru yoğurduktan sonra üzerini streç filmle kapatıp 10 dakika
dinlendirelim. Dinlenen hamuru iki yağlı
kağıt arasına koyarak merdane yardımıyla yarım parmak kalınlığında açalım. Kalıplarla
şekilli keserek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Bisküvi kalıbı yoksa çay
bardağıyla keserek şekil verebilirsiniz. Bir kasede yumurta sarısını ve suyu
karıştıralım fırçayla bisküvilerin üzerine sürelim ardından susam serperek
önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim.
Bir kasede yumurta sarısı ve suyu karıştırıp fırçayla bisküvilerin üzerine
sürüp susam serpin ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
0 yorum :
Yorum Gönder