RENKLİ PATATES TOPLARI
Malzemeler:
2 adet orta boy patates
Kaşar peyniri rendesi
Muskat
Tuz
Karabiber
Maydanoz
Kapya biber ( yağ biberi )
Havuç rendesi ( çok ince rendelenmiş olacak )
Dereotu
Susam
Çörekotu
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
Patatesi haşlayalım ,kabuklarını soyduktan sonra kasenin içerisine alıp çatalla ezelim.Yağ ,tuz ,muskat ,kaşarpeyniri rendesi ve karabiberi ekleyip iyice karıştıralım. Patatesten parçalar kopartıp top haline getirelim. Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyalım ayrı kaselere alalım. Havucu rendenin en ince tarafıyla rendeleyelim bir kaseye alalım. Susam ve çörekotunu karıştırıp kaseye alalım.
Kapya biberi ince ince doğrayıp az yağla tavada hafif kavuralım acılı olmasını isterseniz içerisine kırmızı pul biber ekleyebilirsiniz.
Top haline getirdiğimiz patatesi hazırladığımız karışımlara bulayarak iyice içerisinde yuvarlayalım ki her yerine yapışsın.Tüm malzeme bittikten sonra servis tabağına alalım.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder