Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle
Home » , » NOHUTLU TAVUK ŞÖLENİ

NOHUTLU TAVUK ŞÖLENİ

Written By Azmalzemelimutfak on 17 Ocak 2018 Çarşamba | Ocak 17, 2018

NOHUTLU TAVUK ŞÖLENİ

Bu iki besleyici gıdayı birleştirdik harika bir lezzet oluşturduk haydi bakalım göz atalım nasılmış?

Malzemeler:

2 kase haşlanmış nohut

1 adet orta boy soğan

2 adet sivri biber

3 parça beyaz göğüs eti 

3 çay kaşığı tuz

yarım çay kaşığı karabiber

çay kaşığının ucuyla köri

1 adet defne yaprağı

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1,5 yemek kaşığı domates salçası 

2 yemek kaşığı zeytinyağı 

Yapılışı:

Göğüs etlerinin üzerinde zar varsa onları güzelce temizleyelim.Soğanı ortadan 2 ye keselim ince ince doğrayalım ( yarım ay şeklinde ) biberleri yıkayıp küçük doğrayalım,Tencereye yağı koyup soğanı hafif kavuralım,biberleri ekleyip 1-2 kez karıştıralım,domates salçasını ilave edip kokusu gidene kadar karıştıralım.Nohutu ekleyelim üzerine baharatları ve sıcak suyu ilave edip  5 dakika pişirelim.

Göğüs etini ortadan 2 ye bölelim yani toplamda 6 adet göğüs etimiz olacak kişi sayısı az ise azaltabilirsiniz.Yağsız tavaya 1-2 damla zeytinyağı damlatıp göğüs etlerinin her iki tarafını kızartalım.Isıya dayanıklı bir kaba nohutu koyalım üzerine kızarttığımız tavukları koyup nohutun suyundan üzerine gezdirelim Defne yapraklarını ekleyip 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirelim.Nar gibi kızaran göğüs etlerinin lezzeti bu şekilde çok daha farklı ..Mis gibi defne yaprağının kokusu tüm mutfağınızı saracak .

Afiyet Olsun
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter