KANDİL SİMİDİ 2
Malzemeler:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket oda sıcaklığında
margarin
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
üzeri için:
1 yumurta akı
susam
Hazırlanışı:
Yoğurt, sıvı yağ, şeker, kabartma
tozu ,tuz ,mahlep ve margarini karıştıralım. sonra unu ekleyerek ele
yapışmayacak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamurdan
parçalar alarak küçük simit şekli verelim. Önce yumurta akı sonrada her yerini
susama bulayarak yağlanmış tepsiye dizelim 170 dereceli fırında susamlar
kızarana kadar pişirelim.
Eğer değişiklik yapmak isterseniz
hamuru ikiye bölerek yarısını simit şeklinde yarısını da örgü şekline getirip üzerine
yumurta sarısı sürerek ve çörek otu dökebilirsiniz. misafiriniz geleceği zaman
aynı hamurdan iki farklı kurabiye yapmış
olursunuz
Afiyet olsun
0 yorum :
Yorum Gönder