FIRIN POŞETİNDE SOYA SOSLU TAVUK
Yapımı en kolay tavuk yemeği bu olsa gerek.Kendi yağında piştiği için diğerlerine oranla az yağlı.Yanına pişirirken garnitür koyduğunuzda tavuğun lezzeti onlara da geçiyor.Fakat derseniz ki ben garnitürlerde tavuk lezzeti almak istemiyorum, o halde onları ayrı poşete koyup pişireceğiz.En mantıklısı da bu aslına bakarsanız.Haydi bakalım nasılmış ?
Malzemeler:
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığıkekik
çeyrek çay kaşığı karabiber
çeyrek çay kaşığı köri
2,5 yemek kaşığı soya sosu
2 tatlı kaşığı toz şeker
çeyrek limon
yarım portakal
2 adet patates
5 adet sivri biber
2 adet domates
2 adet halka halka doğranmış kuru soğan
1,5 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kimyon
Yapılışı:
Tavuğun dış derisini temizleyebildiğimiz kadar çıkartalım.Fırın poşetinin içerisine tuz,un ve baharatların hepsini ekleyelim.Tavuğu geniş bir kaba alalım limon ve portakal suyunu olabildiğince her yerine sıkalım 1-2 dilim limon ve portakal kabuklarından kesip tavuğun iç kısmına yerleştirelim kalan portakal kabuklarını da dışına kesip koyacağız o yüzden bunlar ne olacak demeyin :))
Tozşekeride üzerine serptikten sonra unlu baharatlı torbanın içine alalım sağa sola hareket ettirerek un ve baharat karışımının tavuğa yapışmasını sağlayalım.Soya sosunu üzerinden gezdirerek fırın torbamızın bir kaç yerinden iğne ile delikler açıp ağzını bağlayalım fırın tepsisine yerleştirelim.
Diğer torbanın içerisine soyulmuş ve elma dilimi yapılmış patatesleri,yıkanıp kurulanmış biberi,halka şeklinde doğranmış soğanı ve bütün domatesi koyup yine bir kaç yerinden delip ağzını kapatalım.Tepsiye tavuğun yanına yerleştirelim.180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika sonra nar gibi kızarmış tavuğumuz hazır.Mis gibi portakallı nar gibi kızarmış tavuğa kim hayır diyebilir ki .Hem de garnitürü de yanında .
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder