Şerbetli tatlılar arasında en hafiflerinden birisidir.Bu hafif tatlıyı pek sevmeyen yoktur sanırım bakalım nasılmış tarifimiz.
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
yarım su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
Şurubu :
3,5 su bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker
çeyrek limon suyu
Yapılışı:
Yumurtayı bir karıştırma kabına kıralım içerisine toz şekeri ekleyerek köpük kıvamı alana kadar çırpalım.Yogurt ve yağı ekleyip çırpalım.
Başka bir kapta İrmik ve unukarıştıralım içine kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim.Yavaş yavaş sıvı karışıma ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
Karışımı yağlanmış kalıba koyup önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim.
Başka bir kapta İrmik ve unukarıştıralım içine kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim.Yavaş yavaş sıvı karışıma ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
Karışımı yağlanmış kalıba koyup önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim.
Revanimiz fırında pişerken toz şeker ve suyu başka bir tencerede kaynatalım.Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyip 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.
Revani sıcakken dilimleyelim üzerine soğuk şerbeti dökelim.Servis sırasında hindistan cevizi serpelim.
Revani sıcakken dilimleyelim üzerine soğuk şerbeti dökelim.Servis sırasında hindistan cevizi serpelim.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder