Malzemeler:
1 adet göğüs eti
yarım kase mantar
2 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
2 adet patates
1 çay kaşığı kekik
2 çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı toz şeker
çay kaşığının ucuyla köri
Yapılışı:
Patatesi yıkayıp bol suda haşlayalım.Tavuk etini haşlayıp parçalayalım.Tencereye zeytinyağı koyup soğanı halka halka doğrayıp kavuralım.Mantarı temizleyip doğrayalım soğana ilave edip suyu çekene kadar kavuralım.Salçayı ilave edip bir kaç kez karıştıralım,
Haşlanmış patatesleri soyup elma dilimi doğrayalım ,sivri biberi az yağda hafif kızartalım,parçalara ayırdığımız tavuk eti , baharatları ve patatesi ilave edelim.Az miktarda su koyup 5 dakika pişirelim.Kızarttığımız biberleri küçük parçalara ayırıp servis sırasında yemeğin üzerine koyalım
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder