Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

MANTARLI TAVUK

Written By Azmalzemelimutfak on 16 Ocak 2018 Salı | Ocak 16, 2018

tavuk,mantar,az malzemeli kolay yemek
MANTARLI TAVUK

Malzemeler:

1 adet göğüs eti

yarım kase mantar

2 adet sivri biber

1 adet kuru soğan

2 adet patates

1 çay kaşığı kekik

2 çay kaşığı tuz

yarım çay kaşığı karabiber

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı toz şeker

çay kaşığının ucuyla köri

Yapılışı:

Patatesi yıkayıp bol suda haşlayalım.Tavuk etini haşlayıp parçalayalım.Tencereye zeytinyağı koyup soğanı halka halka doğrayıp kavuralım.Mantarı temizleyip doğrayalım soğana ilave edip suyu çekene kadar kavuralım.Salçayı ilave edip bir kaç kez karıştıralım,

Haşlanmış patatesleri soyup elma dilimi doğrayalım ,sivri biberi az yağda hafif kızartalım,parçalara ayırdığımız tavuk eti , baharatları ve patatesi ilave edelim.Az miktarda su koyup 5 dakika pişirelim.Kızarttığımız biberleri küçük parçalara ayırıp servis sırasında yemeğin üzerine koyalım

Afiyet Olsun 
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter