RENKLİ
PATATES TOPLARI
Malzemeler:
2
adet orta boy patates
Kaşar
peyniri rendesi
Muskat
Tuz
Karabiber
Maydanoz
Kapya
biber ( yağ biberi )
Havuç
rendesi ( çok ince rendelenmiş olacak )
Dereotu
Susam
Çörekotu
1
yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
Patatesi
haşlayalım ,kabuklarını soyduktan sonra kasenin içerisine alıp çatalla
ezelim.Yağ ,tuz ,muskat ,kaşarpeyniri rendesi ve karabiberi ekleyip iyice
karıştıralım. Patatesten parçalar kopartıp top haline getirelim. Maydanoz ve
dereotunu ince ince kıyalım ayrı kaselere alalım. Havucu rendenin en ince
tarafıyla rendeleyelim bir kaseye alalım. Susam ve çörekotunu karıştırıp
kaseye alalım.
Kapya biberi ince ince
doğrayıp az yağla tavada hafif kavuralım acılı olmasını isterseniz içerisine
kırmızı pul biber ekleyebilirsiniz.
Top
haline getirdiğimiz patatesi hazırladığımız karışımlara bulayarak iyice
içerisinde yuvarlayalım ki her yerine yapışsın.Tüm malzeme bittikten sonra
servis tabağına alalım.
Afiyet
Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder