DOMATES SOSLU TAVUK
Malzemeler:
3 parça göğüs eti
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
4- 5 adet domates
2 çay kaşığı tuz
çeyrek çay kaşığı karabiber
1,5 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı toz şeker
su
sıvıyağ
Yapılışı:
Soğanı ortadan ikiye bölerek ince ince yarım ay şeklinde doğrayalım Domatesin kabuklarını soyup rondoda püre haline gelecek şekilde ezelim.Bir kap içerisinde göğüs eti sıvıyağ tuz ,kekik ve karabiberi ekleyip karıştıralım.Etimiz yağlı ve baharatlı bu karışımın içerisinde biraz beklesin baharatları içerisine çeksin.
Yağsız tavaya göğüs etlerini alarak kısık ateşte her iki tarafıda nar gibi kızarana kadar pişirelim.Tavukların sığabileceği büyüklükte bir tencereye soğanı yağla birlikte koyup kavuralım,üzerine kızaran tavukları yerleştirelim.Rondoda püre haline getirdiğimiz domatese yağ tuz,karabiber ve doğranmış sarımsağı ekleyip göğüs etinin üzerine dökelim.Tencereye az miktarda su ilave ederek kapağını kapatalım.Suyunu çekene kadar pişirip servis yapalım.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder