PORTAKALLI KURABİYE
Portakalın tam bolluk zamanında bu nimetten yararlanmakta fayda
var diye düşünüyorum. Pişerken ki koku dayanılmaz yerken ki lezzet deseniz paha
biçilemez. Nasılmış bakalım bu enfes portakallı kurabiye .Haydi kolay gelsin .
Malzemeler:
1 yumurta ( sarısı içine, akı üzerine )
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı
sıvıyağ
2 portakal kabuğu rendesi ( rendelerken beyaz kısmına getirmemeye özen
gösterin acı olur )
1 su bardağı portakal suyu
aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
Yapılışı.
Yumurta sarısını karıştırma kabına kıralım ( beyazını
başka bir kaseye ayıralım üzerine sürmek için kullanacağız )
İçerisine toz
şeker sıvı yağ, portakal suyu ve portakal kabuğunu ekleyip karıştıralım. Kabartma
tozunu ilave edip karıştıralım. Unu azar azar ilave edip bir taraftan da hamuru
yoğuralım. Kulak memesi yumuşaklığında düzgün bir hamur elde edene kadar hamuru
yoğurmaya devam edelim. Hamurumuzun üzerini streç filmle kapatıp 10 dakika
dinlendirelim. Bu sırada fırını 180 derecede ısıtalım . Kurabiyeyi
pişireceğimiz tepsiye yağlı kağıt serelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar
alarak elimizde şekillendirelim. Dilerseniz kurabiye kalıpları kullanarak
farklı şekillerde kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Yumurtanın beyazını az tuz
ve toz şeker atarak çatal yardımıyla
çırpalım. Şekil verdiğimiz kurabiyelerin üzerine fırçayla sürelim. Üst
kısmına biraz daha tat vermesi için toz
şekere bulayabilirsiniz. Üzeri pembeleşinceye kadar önceden ısıtılan fırında
pişirelim. Bu sırada kendimize bir fincan kahve hazırlamaya başlayalım.
Mutfağın kokusu bir anda portakal bahçesi gibi kokacak .
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder