Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

PORTAKALLI KURABİYE

Written By Azmalzemelimutfak on 31 Ocak 2018 Çarşamba | Ocak 31, 2018



PORTAKALLI KURABİYE

Portakalın tam bolluk zamanında bu nimetten yararlanmakta fayda var diye düşünüyorum. Pişerken ki koku dayanılmaz yerken ki lezzet deseniz paha biçilemez. Nasılmış bakalım bu enfes portakallı kurabiye .Haydi kolay gelsin .


Malzemeler:

1 yumurta ( sarısı içine, akı üzerine )

1 su bardağı toz şeker

Yarım  su bardağı sıvıyağ

2 portakal kabuğu rendesi (  rendelerken beyaz kısmına getirmemeye özen gösterin acı olur )

 1 su bardağı portakal suyu

aldığı kadar un

1 paket kabartma tozu

Yapılışı.
 
Yumurta sarısını karıştırma kabına kıralım ( beyazını başka bir kaseye ayıralım üzerine sürmek için kullanacağız ) 
  
 İçerisine toz şeker sıvı yağ, portakal suyu ve portakal kabuğunu ekleyip karıştıralım. Kabartma tozunu ilave edip karıştıralım. Unu azar azar ilave edip bir taraftan da hamuru yoğuralım. Kulak memesi yumuşaklığında düzgün bir hamur elde edene kadar hamuru yoğurmaya devam edelim. Hamurumuzun üzerini streç filmle kapatıp 10 dakika dinlendirelim. Bu sırada fırını 180 derecede ısıtalım . Kurabiyeyi pişireceğimiz tepsiye yağlı kağıt serelim. 

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elimizde şekillendirelim. Dilerseniz kurabiye kalıpları kullanarak farklı şekillerde kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Yumurtanın beyazını az tuz ve toz  şeker atarak çatal yardımıyla çırpalım. Şekil verdiğimiz kurabiyelerin üzerine fırçayla sürelim. Üst kısmına  biraz daha tat vermesi için toz şekere bulayabilirsiniz. Üzeri pembeleşinceye kadar önceden ısıtılan fırında pişirelim. Bu sırada kendimize bir fincan kahve hazırlamaya başlayalım.

 Mutfağın kokusu bir anda portakal bahçesi gibi kokacak .

Afiyet Olsun
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter