PATATES
DOLGULU PATLICAN
Davet sofralarında farklı bir lezzet yaratmak istiyorsanız hem yapımı kolay hem de lezzeti farklı olan bu tarife bayılacaksınız. Az malzemeyle müthis lezzetli kolay gelsin .
Malzemeleri
4 adet orta
boy patlıcan
Sıvı yağ –
kızartmak için
İç Dolgusu için Malzemeler
İç Dolgusu için Malzemeler
3 adet orta
boy patates – haşlanmış
Çeyrek kase
peynir
4 – 5 yaprak
taze fesleğen – ince kıyılmış
Tuz
Karabiber
Muskat
Sosu için Malzemeler
Sosu için Malzemeler
3 yemek
kaşığı zeytinyağı
3 adet domates
3 diş
sarımsak – ince kıyılmış
2 dal taze kekik
Tuz
Karabiber
1 tutam şeker
Yapılışı:
Patatesi
haşlayıp kabuklarını soyup rendeleyelim. Üzerine peyniri rendeleyelim
baharatları ve ince kıyılmış fesleğeni ekleyip iyice karıştıralım. Üzerini kapatarak buzdolabına alalım ki
lezzeti birbirine karışsın .
Patlıcanları
yıkayıp alacalı soyalım tuzlu ve limonlu suda bekletip acı suyunun çıkmasını
sağlayalım. Acı suyu çıktıktan sonra suyunu patlıcanları elimizle sıkarak
çıkartalım ve düz suyla yıkayıp kağıt havluyla fazla suyunu alalım. Patlıcanları
uzunlamasına ince dilimleyelim kızdırılmış yağda her iki tarafını da
kızartalım. Kağıt havlu serilmiş tabağa alarak fazla yağının çıkmasını
sağlayalım.
Domatesi
ince doğrayalım sos tenceresine zeytinyağı ekleyip ısınmasını bekleyelim ve
domatesi ekleyelim. Sarımsağı taze kekiği , tuz , kara biber ve toz şekeri
ekleyerek pişirelim. Muffin kalıbına 4 dilim patlıcanı çapraz dizelim , ortasına iç harçtan koyup
kenarlarını kapatalım. Patlıcanların tamamına aynı işlemi uygulayalım.
Yağlanmış fırın kabına muffın kalıplarını ters çevirerek patlıcanlı malzemeyi
dizelim. Üzerine hazırladığımız domates sostan döküp önceden 180 derecede
ısıtılmış fırında 15 dakika pişirelim veservis yapalım.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder