Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

PATATES DOLGULU PATLICAN

Written By Azmalzemelimutfak on 31 Ocak 2018 Çarşamba | Ocak 31, 2018

PATATES DOLGULU PATLICAN

Davet sofralarında farklı bir lezzet yaratmak istiyorsanız hem yapımı kolay hem de lezzeti farklı olan bu tarife bayılacaksınız. Az malzemeyle müthis lezzetli kolay gelsin .

 
Malzemeleri

4 adet orta boy patlıcan

Sıvı yağ – kızartmak için

İç Dolgusu için Malzemeler

3 adet orta boy patates – haşlanmış

Çeyrek kase peynir

4 – 5 yaprak taze fesleğen – ince kıyılmış

Tuz

Karabiber

Muskat

Sosu için Malzemeler


3 yemek kaşığı zeytinyağı

3  adet domates

3 diş sarımsak – ince kıyılmış
 
2 dal taze kekik
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 tutam şeker

Yapılışı:
 
Patatesi haşlayıp kabuklarını soyup rendeleyelim. Üzerine peyniri rendeleyelim baharatları ve ince kıyılmış fesleğeni ekleyip iyice karıştıralım. Üzerini kapatarak buzdolabına alalım ki lezzeti birbirine karışsın .

Patlıcanları yıkayıp alacalı soyalım tuzlu ve limonlu suda bekletip acı suyunun çıkmasını sağlayalım. Acı suyu çıktıktan sonra suyunu patlıcanları elimizle sıkarak çıkartalım ve düz suyla yıkayıp kağıt havluyla fazla suyunu alalım. Patlıcanları uzunlamasına ince dilimleyelim kızdırılmış yağda her iki tarafını da kızartalım. Kağıt havlu serilmiş tabağa alarak fazla yağının çıkmasını sağlayalım.  

Domatesi ince doğrayalım sos tenceresine zeytinyağı ekleyip ısınmasını bekleyelim ve domatesi ekleyelim. Sarımsağı taze kekiği , tuz , kara biber ve toz şekeri ekleyerek pişirelim. Muffin kalıbına 4 dilim patlıcanı çapraz  dizelim , ortasına iç harçtan koyup kenarlarını kapatalım. Patlıcanların tamamına aynı işlemi uygulayalım. 

Yağlanmış fırın kabına muffın kalıplarını ters çevirerek patlıcanlı malzemeyi dizelim. Üzerine hazırladığımız domates sostan döküp önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirelim veservis yapalım.

Afiyet Olsun


SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter