Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

KIZARMIŞ MUSKA MANTISI

Written By Azmalzemelimutfak on 22 Ocak 2018 Pazartesi | Ocak 22, 2018



KIZARMIŞ MUSKA MANTISI

Mantı severler için farklı bir alternatif börek gibi çıtır çıtır ama mantı tadında .Kabul günlerinde beğeni toplayacak tarzda ,üşengeçler ve öğrenciler için farklı bir alternatif.

Malzemeler:

2 adet yufka

İç Harcı için Malzemeler

1 adet kuru soğan

Çeyrek kase  kıyma

Tuz

Karabiber
 
Domates Sos için Malzemeler

2 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım su bardağı su

Üzeri için:

Sarımsaklı yoğurt

Kuru nane

Tereyağı 

Yapılışı:
Bir yoğurma kabında soğanı rendeleyelim, kıymayı ,tuz ve karabiberi ilave ederek yoğuralım. Yufkayı tezgaha açalım 2 parmak genişliğinde keselim kıyma harcından koyarak küçük muskalar olacak şekilde saralım.

Bir sos tenceresinde su, domates salçası ve zeytinyağını kaynatarak sosu hazırlayalım. Hazırlanan muska böreklerini erimiş tereyağına batırıp fırın tepsisine dizelim. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirelim. 

Fırından çıkan mantılarınızı servis tabağınıza alıp  üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edelim. Yoğurdun üzerine de hazırladığımız domates sosundan gezdirelim. Son olarak tereyağını bir tavada eritip  üzerine kuru nane ekleyip kızdıralım. Domates sosun üzerine gezdirip sıcak servis yapalım. Bu lezzetin keyfini doya doya çıkartalım.

Afiyet Olsun

SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter