KIZARMIŞ
MUSKA MANTISI
Mantı severler için farklı bir alternatif börek gibi çıtır çıtır ama
mantı tadında .Kabul günlerinde beğeni toplayacak tarzda ,üşengeçler ve
öğrenciler için farklı bir alternatif.
Malzemeler:
2 adet yufka
İç Harcı için Malzemeler
İç Harcı için Malzemeler
1 adet kuru
soğan
Çeyrek kase kıyma
Tuz
Karabiber
Domates Sos için Malzemeler
Domates Sos için Malzemeler
2 yemek
kaşığı domates salçası
2 yemek
kaşığı zeytinyağı
Yarım su
bardağı su
Üzeri için:
Üzeri için:
Sarımsaklı
yoğurt
Kuru nane
Tereyağı
Yapılışı:
Bir yoğurma kabında soğanı rendeleyelim, kıymayı ,tuz
ve karabiberi ilave ederek yoğuralım. Yufkayı tezgaha açalım 2 parmak
genişliğinde keselim kıyma harcından koyarak küçük muskalar olacak şekilde
saralım.
Bir sos tenceresinde su, domates salçası ve
zeytinyağını kaynatarak sosu hazırlayalım. Hazırlanan muska böreklerini erimiş
tereyağına batırıp fırın tepsisine dizelim. Önceden 180 derecede ısıtılmış
fırında 15-20 dakika pişirelim.
Fırından çıkan mantılarınızı servis tabağınıza
alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ilave
edelim. Yoğurdun üzerine de hazırladığımız domates sosundan gezdirelim. Son olarak
tereyağını bir tavada eritip üzerine
kuru nane ekleyip kızdıralım. Domates sosun üzerine gezdirip sıcak servis
yapalım. Bu lezzetin keyfini doya doya çıkartalım.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder