ARRABBITA SOSLU MAKARNA
(soğanlı,domatesli acılı makarna)
1 paket makarna(penne,spagetti vs..)
1 yemek kaşığı tuz
Sos İçin;
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet büyükçe kuru soğan
3 diş sarımsak
2 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 adet kesme şeker ya da yarım tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 su bardağı su (
farklı bir lezzet isterseniz tavuk suyu ekleyebilirsiniz )
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kuru fesleğen
1 çay kaşığı karabiber
üzeri için;
rendelenmiş beyaz peynir yada tulum peyniri
Yapılışı:
Domateslerin kabuklarını
soyup küçük parçalar halinde doğrayalım, soğanı yemeklik doğrayalım, Sos
tenceresinin içine zeytinyağı ve soğanı alarak kavuralım. Ardından domatesleri
ilave edip hafif suyu çekene kadar pişirelim. Bir kaç parçaya bölünmüş
sarımsağı ilave edelim ve karıştıralım. Domates ve biber salçalarını ekleyip
kokuları gidene kadar karıştıralım , ardından baharatları , toz şekeri ve sirkeyi
ekleyelim. Tüm malzemeyi bir kez daha karıştırıp suyu ilave edelim .
Bir kaç dakika sosun kıvam alması
için pişirelim. Sos hazır olduğunda
ocaktan alalım. Makarnayı her zamanki gibi bol tuzlu suda haşlayalım.
Makarnanın suyunu süzüp servis tabağına
alalım. .Hazırladığımız sosu makarnanın üzerine dökelim , sosun üzerine de
rende peynirimizi serpiştirerek servis yapalım.
Acı seviyorsanız ekstra acı ekleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder