Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

ARRABBITA SOSLU MAKARNA

Written By Azmalzemelimutfak on 26 Ocak 2018 Cuma | Ocak 26, 2018



ARRABBITA SOSLU MAKARNA

(soğanlı,domatesli acılı makarna)

1 paket  makarna(penne,spagetti vs..)

1 yemek kaşığı tuz

Sos İçin;

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet büyükçe kuru soğan

3 diş sarımsak

2 adet domates

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı acı biber salçası

1 adet kesme şeker ya da yarım tatlı kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı pulbiber

1 su bardağı su  ( farklı bir lezzet isterseniz tavuk suyu ekleyebilirsiniz )

1 çay kaşığı tuz

1 çorba kaşığı kuru fesleğen

1 çay kaşığı karabiber

üzeri için;

rendelenmiş beyaz peynir yada tulum peyniri

Yapılışı:

Domateslerin kabuklarını soyup küçük parçalar halinde doğrayalım, soğanı yemeklik doğrayalım, Sos tenceresinin içine zeytinyağı ve soğanı alarak kavuralım. Ardından domatesleri ilave edip hafif suyu çekene kadar pişirelim. Bir kaç parçaya bölünmüş sarımsağı ilave edelim ve karıştıralım. Domates ve biber salçalarını ekleyip kokuları gidene kadar karıştıralım , ardından baharatları , toz şekeri ve sirkeyi ekleyelim. Tüm malzemeyi bir kez daha karıştırıp suyu ilave edelim .

Bir kaç dakika sosun kıvam alması için pişirelim. Sos hazır olduğunda  ocaktan alalım. Makarnayı her zamanki gibi bol tuzlu suda haşlayalım. Makarnanın suyunu  süzüp servis tabağına alalım. .Hazırladığımız sosu makarnanın üzerine dökelim , sosun üzerine de rende peynirimizi serpiştirerek servis yapalım.

Acı seviyorsanız ekstra acı ekleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter