MALZEMELER:
1
adet soğan
2
adet yeşil biber
1
adet domates
1
diş sarımsak
1
yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Pul
biber
PATLICANLARI
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı
yağ
BEŞAMEL
SOS İÇİN:
2
çorba kaşığı tereyağı
1,5
çorba kaşığı un
2
bardak süt
Tuz
ÜZERİNE:
Kaşar
peyniri rendesi
YAPILIŞI:
Patlıcanları
alaca soyalım. Dilerseniz yuvarlak dilerseniz ince uzun keselim. Bir kaseye
tuzlu su hazırlayıp patlıcanları içerisine atalım ki acı suyu çıksın.15 dakika
tuzlu suda kalması yeterli olacaktır, üre sonunda suyunu süzelim patlıcanları
yıkayalım ve kağıt havluyla fazlalık suyunu alalım Tavayı ocağa alıp ısıtalım
içerisine sıvıyağı ekleyelim yağ ısındıktan sonra patlıcanları arkalı önlü
kızartalım. Kızaran patlıcanları kağıt havlu serilmiş kaseye alalım fazla
yağını çektirelim.
Soğanı
yemeklik doğrayalım ,biberleri yıkayıp küçük küçük doğrayalım, domatesin
kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayalım. Tavayı ısıtıp içerisine az miktarda yağ
ekleyelim kıymayı koyup kavuralım suyunu çekmeye başladığı anda soğan ve biberi
ilave edip kavurmaya devam edelim. Salça ,tuz ve karabiberi karışıma ilave
edelim salçanın kokusu gidene kadar kavuralım. Domatesi ilave edip suyunu
çekene kadar pişirelim. Fırın kabının içerisine patlıcanları dizelim. Üzerine
hazırladığımız kıymalı harcı yayalım.
Tencereye
tereyağını koyalım eridiğinde unu ilave edip unun kokusu gidene kadar hafif
kavuralım. Altını kısarak yavaş yavaş karıştırarak sütü ilave edelim.Tuz ve
karabiberle tatlandırıp göz göz olana kadar pişirelim. Beşamel sosumuzda hazır
olduğuna göre kıymalı harcın üzerine dökme zamanı geldi. Sosu kıymalı harcın
üzerine döküp spatula ile her yerine eşit şekilde gelmesi için yaydıralım .Kaşar
peyniri rendesini üzerine serpip 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana
kadar pişirelim.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder