Mükemmel lezzette italyan makarnası artık mutfaklarımızda .EE o zaman ne yapıyoruz makarnamızı pesto soslu yapıyoruz.Daha önce Pesto sos tarifimi vermiştim fakat belki gözden kaçıran olmuştur diye tekrar yayınlıyorum.
PESTO SOS
Malzemeler:
4 yaprak taze
fesleğen
2 diş sarımsak
5 -6 dal maydanoz
4 dal taze nane ( isteğe bağlı)
Çeyrek yemek kaşığı zeytinyağı
Çeyrek yemek kaşığı ılık su
3 damla limon suyu
1 çay kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı dolmalık fıstık ( dolmalık fıstık yoksa
yerine tuzlu fıstık da kullanabilirsiniz )
Çay kaşığının ucuyla toz şeker
Kuru ekmek içi ( çeyrek dilim )
Orjinalinde parmesan peyniri var malum parmesan
pahalı onun yerine peynir kırığı da aynı işi görüyor hafif kuru olsun yeter
Yapılışı:
Öncelikle fesleğen, maydanoz
ve naneyi yıkayıp sirkeli suda bir müddet bekletelim. Sade suyla yıkayıp kağıt
havlu ile fazla suyunu alalım. Rondonun içerisine sarımsak , fesleğen ,
maydanoz , nane yi atıp parçalatalım.
Zeytinyağı , tuz ,şeker
,peynir kırığı , kuru ekmek içi, dolmalık fıstık ve suyu ilave edip hepsini parçalayıp akışkan hale getirelim Su az gelirse
ekleyebilirsiniz. Rondodan tüm malzemeyi spatula yardımıyla çıkartıp üzerine
limon suyunu sıkıp tadına bakalım tuz ilavesi yapabilirsiniz.
Sosumuz hazır eh
makarnayla buluşturmanın zamanı geldi artık dilediğiniz makarnayla afiyetle
yiyebilirsiniz
Makarnamızın suyunu bol tuzlu olarak kaynatıyoruz. İçerisine makarnamızı koyup istediğimiz sertlikte pişiriyoruz.Suyunu süzüp soğuk sudan çabucak geçiriyoruz.Tenceremize alıyoruz.Makarnanın üzerine ben zeytinyağı dökenlerdenizm tereyağ sevenler üzerine kızdırılmış tereyağı dökebilir.
Servis esnasında Pesto sosu üzerine döküp karıştırıyoruz.Benim gibi ekstra peynir eklemek isterseniz biraz peynir kırığı ilavesi yapabilirsiniz.Kaşar varsa rende kaşar da mükemmel yakışıyor pesto sosla .
Eh hadi Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder