Malzemeler:
1 küçük boy lahana
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
2 avuç bulgur
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
çeyrek çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı toz şeker
1-2 damla limon suyu
az miktarda limon kabuğu rendesi
Üzerine dökmek için:
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı yoğurt
Yapılışı:
Lahanayı yıkayıp suyunu süzelim,İnce ince doğrayıp bir kenara alalım.Soğanı yemeklik doğrayıp zytinyağı ile kavuralım.Domates salçasını kavrulan soğana ekleyelim 1-2 kez karıştıralım.Üzerinedoğranmış lahanaları ekleyip karıştıralım.Lahanayı yavaş yavaş ilave edelim ki tencerede rahatlıkla karıştırabilelim.Tuz,limon suyu,tozşeker,karabiber ve yıkanıp süzülmüş bulguru lahanalara ekleyelim.
Üzerine sıcak suyu ekleyerek lahana yumuşayıncaya kadar pişirelim. Sarımsağı bir kasede az tuz ile dövelim ,yoğurdu ekleyip kullanmak üzere kenara alalım.Servis sırasında üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapalım
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder