Malzemeler:
4 yemek kaşığı margarin ( oda sıcaklığında )
2 yemek kaşığı bal
1 paket vanilya
2 adet yumurta
2 su bardağı un ( elenmiş )
1 paket kabartma tozu
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı muskat rendesi
Üst malzemesi:
1 adet portakal
çeyrek çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı nişasta
Yapılışı:
Margarini mikserle 3 dakika çırpalım , balı ekleyip çırpalım,vanilyayı ekleyip çırpalım,yumurtalardan birini karışıma ekleyip çırpalım,2 nci yumurtayı ekleyip çırpalım.Portakal kabuğu rendesini ekleyip çırpalım,muskatı ekleyip çırpalımkabartma tozunu ekleyip çırpalım,unu ekleyip çırpalım.
Çırpma hızı olarak mikserin en düşük ayarıyla çırparsanız her bir çırpma arası eşit olmuş olur. Hamuru yağlanmış muffın kalıplarına koyup 160 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirelim.
Kabuğunu rendelediğimiz portakalın kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkartalım ve eziciyle püre haline getirelim.Sos tenceresine koyup içerisine pudra şekeri ve nişastayı ekleyip pişirip soğutalım.
Muffınler pişip soğuduktan sonra üst kısmına hazırladığımız glazürü ekleyip buzdolabında dinlendirip servis yapalım.
Muffın kalıbınız yoksa muffın kağıtlarından alıp yağlayın sığabileceği boyutta kase yada fincanların içerisine oturtup kek karışımını kağıtlara koyarak pişirebilirsiniz.Böylelikle dağılmalarını engellemiş olursunuz.Tepsiye az miktarda su koyarsanız muffınleriniz daha yumuşak olacaktır.
0 yorum :
Yorum Gönder