HAŞHAŞLI AÇMA
Tariflerde az malzemeli mutfak olarak verdiğim ölçülerle yaparsanız aynı lezzete daha ekonomik olarak ulaşacaksınız.
Böylelikle içine ekleyeceğiniz malzeme artmamış olacak.
MALZEMELER:
1 su bardağı
su
1 yemek
kaşığı kuru maya ( yada 1 paket instant maya )
1 yemek
kaşığı toz şeker
6 su bardağı
un
1 su bardağı
süt
1 su bardağı sıvı yağ az malzemeli mutfakta yarım su bardağı
sıvıyağ
2 adet
yumurta akı+ 1 yumurta sarısı
Tuz
1 adet
yumurta sarısı – üzeri için
İç Harcı için Malzemeler
İç Harcı için Malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ az malzemeli mutfakta yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı mavi haşhaş az malzemeli mutfakta çeyrek çay bardağı bardağı
mavi haşhaş
Yapılışı:
Bir
karıştırma kabında su, maya ve şekeri karıştıralım. Maya aktive olurken başka
bir karıştırma kabının içerisine unu ilave edip, orta kısmını havuz şeklinde
açalım içerisine sütü, sıvıyağı yumurta aklarını ve 1 yumurta sarısını ilave
edelim. Maya karışımını ekleyelim . Unun kenar kısımlarına bir tutam tuzu
serpiştirelim ve yavaş yavaş hamuru
yoğurmaya başlayalım, kıvamını bulan hamurun üzerini iyice streçleyip 45 dakika
kadar mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan
hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparalım ve oval biçimde açalım, bir
yüzeyine hazırladığımız haşhaşlı
karışımdan sürüp ikiye katlayalım. Ortadan uzunlamasına keselim .Hamuru Ardından çevirerek rulo yapıp uçlarını
birleştirelim. Tüm hamura bu işlemi uyguladıktan sonra hepsinin üzerine yumurta
sarısı sürüp fırın kabına dizelim.200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25
dakika pişirelim.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder