Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

HAŞHAŞLI AÇMA

Written By Azmalzemelimutfak on 20 Ocak 2018 Cumartesi | Ocak 20, 2018

haşhaş,hamur işi,maya,tuz,süt,tuzlu,pofidik kabaRan

HAŞHAŞLI AÇMA


Tariflerde az malzemeli mutfak olarak verdiğim ölçülerle yaparsanız aynı lezzete daha ekonomik olarak ulaşacaksınız.

Böylelikle içine ekleyeceğiniz malzeme artmamış olacak.


MALZEMELER:


1 su bardağı su


1 yemek kaşığı kuru maya ( yada 1 paket instant maya )


1 yemek kaşığı toz şeker


6 su bardağı un


1 su bardağı süt


1 su bardağı sıvı yağ az malzemeli mutfakta yarım su  bardağı sıvıyağ


2 adet yumurta akı+ 1 yumurta sarısı


Tuz


1 adet yumurta sarısı – üzeri için

İç Harcı için Malzemeler


1 su bardağı sıvı yağ az malzemeli mutfakta yarım  çay bardağı sıvıyağ



1 su bardağı mavi haşhaş az malzemeli mutfakta çeyrek çay bardağı bardağı mavi haşhaş


Yapılışı:


Bir karıştırma kabında su, maya ve şekeri karıştıralım. Maya aktive olurken başka bir karıştırma kabının içerisine unu ilave edip, orta kısmını havuz şeklinde açalım içerisine sütü, sıvıyağı yumurta aklarını ve 1 yumurta sarısını ilave edelim. Maya karışımını ekleyelim . Unun kenar kısımlarına bir tutam tuzu serpiştirelim  ve yavaş yavaş hamuru yoğurmaya başlayalım, kıvamını bulan hamurun üzerini iyice streçleyip 45 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.


Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparalım ve oval biçimde açalım, bir yüzeyine hazırladığımız  haşhaşlı karışımdan sürüp ikiye katlayalım. Ortadan uzunlamasına keselim .Hamuru  Ardından çevirerek rulo yapıp uçlarını birleştirelim. Tüm hamura bu işlemi uyguladıktan sonra hepsinin üzerine yumurta sarısı sürüp fırın kabına dizelim.200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim.

Afiyet Olsun
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter