TOPİK
Nohut ve tarçın ağızda bıraktığı lezzet oldukça farklı denemeden bilemezsiniz .Farklı lezzet arayanlariçin mükemmel Bakalım ne olduğunu kim anlayablecek :))) Sürpriz nohut .Kolay gelsin haydi bakalım mutfağa o halde
Malzemeler:
Hamuru için
Hamuru için
400 gr. haşlanmış nohut, soyulmuş az malzemeli mutfakta 1 kase kabuğu soyulmuş , haşlanmış nohut
6 yemek kaşığı zeytinyağı az malzemeli mutfakta 3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tahin az malzemeli mutfakta 1 yemek kaşığı tahin
Tuz
İç Harç için
İç Harç için
2 adet kuru soğan ( piyazlık doğranmış )
2 yemek kaşığı esmer şeker az malzemeli mutfakta çeyrek yemek kaşığı esmer şeker ( verilen tarife göre 2 yemek kaşığı esmer şeker fazla geliyor )
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık az malzemeli mutfakta yarım yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü az malzemeli mutfakta yarım yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı tarçın
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
2 yemek kaşığı tahin az malzemeli mutfakta 1 yemek kaşığı tahin
Yapılışı:
Hamuru için,
tüm malzemeleri rondodan geçirelim Karışımı dolaba koyup dinlendirelim.Tavayı ısıtıp içerisine zeytinyağı koyalım ve iç malzemesini hazırlamaya başlayalım.
Zeytinyağı ekleyip ısıtalım soğanları ilave edip kavuralım, Toz şekeri ilave ederek karamelize edelim ( toz şekerin rengi hafif değişene kadar kavuralım ) .Ocaktan alıp tahini ilave ederek karıştıralım.Dolapta dinlenen nohutlu hamurdan cevz büyüklüğünde parçalar kopartalım streç filmi tezgaha serip arasına hamur karışımdan koyalım üzerine bir parça daha streç koyarak elimizle yada merdaneyle hafif bastırarak yuvarlak oluşturalım. Ortasına iç harçtan koyalım streç film yardımıyla top haline getirelim. Streç filme sarılı olarak tabağın içerisine alalım.
Tüm malzeme bitene kadar hazırladığımız iç dolgulu topikleri bu şekilde hazırlayalım. Servis sırasında streç filmden çıkartıp üzerine zeytinyağı gezdirip tarçın serperek servis yapalım.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder