Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

FELLAH KÖFTESİ

Written By Azmalzemelimutfak on 21 Ocak 2018 Pazar | Ocak 21, 2018


bulgur köftesi,bulgurlu,bulgur
FELLAH KÖFTESİ

Hep kıymalı köfte tarifi verecek değiliz ya biraz da farklı lezzetlere  sofralarımızda yer açalım.Adana yöresine ait olan bu köfte oldukça lezzetli ve doyurucu her haliyle yiyebileceğiniz lezzette .Haydi bakalım bilmeyenleriniz için bakalım nasılmış.

Malzemeler:

2,5  - 3 su bardağı ince bulgur

1 adet yumurta

1 adet orta boy soğan 

5-6 yemek kaşığı un 

3 çay kaşığı tuz

çeyrek çay kaşığı kara biber

1 çay kaşığı kimyon

sosu için :

1 Yemek kaşığıbiber salçası

3 diş sarımsak 

sıvıyağ

maydanoz

Yapılışı:

Bulguru  bir tencereye alarak üzerini geçecek kadar sıcak su koyup kabarması için kapağını kapatalım.Yaklaşık 10 dakika sonra bulgur tamamen kabarmış olacak süre sonunda Orta boy soğanı rendeleyelim .Kimyon,karabiber,tuz ,un ve yumurtayı ekleyelim elimizi yakmayacak sıcaklıktaysa bu noktada yoğurabiliriz.

Fakat henüz sıcaksa biraz daha beklemekte fayda var.Yeterince soğuduysa yoğurmaya başlayalım ara ara su ekleyerek elimizde yuvarlayabileceğimiz bir kıvam oluşturalım.Şekil vermek için minik parçalar kopartıp bilye gibi yuvarlayalım.Unlanmış tesiye koyarak birbirine yapışmasını önleyelim.Tüm karışım bittikten sonra sosunu hazırlamaya başlayalım Domatesi rendeleyim yada mutfak robotunda sıvı hale gelene kadar parçalayalım,sarımsağı rendeleyiip domatese ilave edelim .sos tenceresine koyup yağı ve salçayı ilave edip hafif kavuralım içerisine az miktarda su ilave edip sos kıvamına getirelim.

Soğuması için bir kenara alalım ,bu sırada maydanozu ince ince kıyalım ve bir kaseye alalım.Hazırladığımız köftecikleri rahat pişirebilmek için bir tencereye yağ koyup ısıtalım.Köfteciklerin fazla ununu silkeleyerek yağa atalım kızarınca çıtır çıtır kızarmış köftecikleri kağıt havlu serilmiş geniş bir kaseye alalım.Tüm malzeme kızardıktan  sonra üzerine dilerseniz hazırladığınız sosu dökerek servis yapabilirsiniz.Benim tavsiyem yiyeceğiniz zaman sosu üzerine döküp kıyılmış maydanozu üzerine serperek yemeniz.Çünkü köfteciklerin çıtırlığı sosu dökünce geçiyor.

Hzırladığımız köftecikleri yapmanın 2 farklı yöntemi var.Birincisi az önce tarif ettiğim şekli diğeri ise ; tuzlu sıcak suda haşlıyoruz süzgeçli kevgirle alıp servis tabağına yerleştirip  üzerine sosu döküyoruz.Üzerine  maydanoz serpip servis yapıyoruz.Seçim tamamen sizin ben ikisinin tarifini de verdim .En iyisi siz her iki şekilde de deneyin arada değişiklik olur en azından .

Afiyet Olsun 
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter