İçli Köfte severler bu tarifi eminim çok sevecek .Haşlama olarak yapılan siirt yöresine ait bu geleneksel yemek genellikle haşlanılarak tüketiliyor.Fakat haşlama olarak sevmiyorsanız haşladıktan sonra dilerseniz kızartın farklı bie lezzet elde edin.Haydi bakalım kolay gelsin
Hamuru için :
Hamuru için :
1,5 su bardağı irmik
1,5 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı soğuk su
2 yemek kaşığı kuru reyhan
Tuz
İç harç için :
İç harç için :
4 yemek ksşığı kıyma
yarım su bardağı haşlanmış pirinç
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Kuru reyhan
Yapılışı:
Yapılışı:
İrmik ve
ince bulguru suda şişinceye kadar bekletelim.. Reyhanı ve tuzu ekleyip hamur
kıvamına gelinceye kadar yoğuralım,İç harcı için soğanı rendeleyelim,diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım. Hamurumuz hazır olduğunda bir parça alıp elimizle bastırarak yuvarlak açalım ortasını hafif çukurlaştırıp iç harçtan koyalım. Başka bir parça hamur alıp onuda aynı şekilde yuvarlayalım ve diğerinin üzerine kapatıp kenarlardan bastırarak yapışmasını sağlayalım.
Tüm hamuru bu şekilde hazırlayıp tuzlu sıcak suda haşlayalım. Dileyen kızartabilir , yanına sarımsaklı ve domatesli sos hazırlayarak farklı bir lezzet ortaya çıkartabilir.Seçim tamamen size kalmış.Haydi bakalım keyifli servisler.
Tüm hamuru bu şekilde hazırlayıp tuzlu sıcak suda haşlayalım. Dileyen kızartabilir , yanına sarımsaklı ve domatesli sos hazırlayarak farklı bir lezzet ortaya çıkartabilir.Seçim tamamen size kalmış.Haydi bakalım keyifli servisler.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder