Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle
Home » , » KİTEL ( Siirt İçli Köftesi )

KİTEL ( Siirt İçli Köftesi )

Written By Azmalzemelimutfak on 31 Ocak 2018 Çarşamba | Ocak 31, 2018



kolay ,basit,kıymalı,pirinçli,bulgur,köfte,içliKİTEL

İçli Köfte severler bu tarifi eminim çok sevecek .Haşlama olarak yapılan siirt yöresine ait bu geleneksel yemek genellikle haşlanılarak tüketiliyor.Fakat haşlama olarak sevmiyorsanız haşladıktan sonra dilerseniz kızartın farklı bie lezzet elde edin.Haydi bakalım kolay gelsin

Hamuru için :
 
1,5 su bardağı irmik
 
1,5 su bardağı ince bulgur
 
1,5 su bardağı soğuk su
 
2 yemek kaşığı kuru reyhan
 
Tuz

İç harç için :
 
4 yemek ksşığı kıyma
 
yarım su bardağı haşlanmış pirinç
 
1 adet soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kuru reyhan 

Yapılışı:
 

İrmik ve ince bulguru suda şişinceye kadar bekletelim.. Reyhanı ve tuzu ekleyip hamur kıvamına gelinceye kadar yoğuralım,İç harcı için soğanı rendeleyelim,diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım. Hamurumuz hazır olduğunda bir parça alıp elimizle bastırarak yuvarlak açalım ortasını hafif çukurlaştırıp iç harçtan koyalım. Başka bir parça hamur alıp onuda aynı şekilde yuvarlayalım ve diğerinin üzerine kapatıp kenarlardan bastırarak yapışmasını sağlayalım. 

Tüm hamuru bu şekilde hazırlayıp tuzlu sıcak suda haşlayalım. Dileyen kızartabilir , yanına sarımsaklı ve domatesli sos hazırlayarak farklı bir lezzet ortaya çıkartabilir.Seçim tamamen size kalmış.Haydi bakalım keyifli servisler.

Afiyet Olsun 

SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter