EV YAPIMI TAVADA LAHMACUN
Lahmacunu evde kendiniz yapmaya ne dersiniz.? İstediğiniz acılıkta hem temiz hem ekonomik.Sanıldığı kadar zor değil kaygılanmayın.İnanın kendiniz yaptıktan sonra kimse dışarda yemek istemeyecek.Haydi bakalım Kolay gelsin
Malzemeler:
1 paket instant maya
1tatlı kaşığı toz şeker
3 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı ılık su
4 su bardağı un
İç harcı için:
Kıyma,
2 çay kaşığı tuz,
çeyrek çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber ( acıyı seviyorsanız arttırabilirsiniz )
2 adet kuru soğan
4-5 dal maydanoz
2 adet domates
Yapılışı:
Soğanı ince ince doğrayalım .Maydanozu incecik kıyalım , domatesi küçük parçalar halinde doğrayalım. Kıymayla birlikte tüm malzemeyi soğana ilave edelim.Baharatları ekleyip az miktarda su ilave ederek kaşıkla karıştıralım.
Hamuru yoğurmak için unu eleyelim karıştırma kabına alalım üzerine mayayı ve şekeri ilave edip hafif karıştıralım.Suyu yavaş yavaş ilave ederek yoğuralım . Tuzunu ilave ettikten sonra yoğurmaya devam edelim. Hamur kıvamını alınca üzerini streç filmle kapatıp 20 dakika mayalanması için kenara alalım.
20 dakika sonunda hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp bezeler hazırlayalım. Unlanmış tezgahta hazırladığımız bezeleri tabak büyüklüğünde açalım. İç harcını üzerine döküp dilerseniz yağsız tavada kapağı kapalı olarak pişirelim dilerseniz fırında pişirelim. Her iki türlü de tadı enfes oluyor. Tavada yapacaksanız kapağının mutlaka kapalı olması ve kısık ateşte pişmesi lazım ki kıymalı harç pişsin çiğ kalmasın.
Yanında yemek için maydanozu yıkayalım, soğan seviyorsanız soğanı ince ince kıyıp limonlayarak sunabilirsiniz, roka, tere , sivri biber, bol miktarda pul biber yada isot ve limonları dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder