SİRON
( 4 kişilik )
Altın günlerinde ya da davet sofralarında farklı lezzet arayanlar için değişik bir lezzet. Yalnız bir uyarı yanında başka yiyeceklerle ikram edin yoksa size de kalmaz aç kalırsınız mazallah.
Malzemeler:
4 adet yufka
1 çay bardağı süt
yoğurt
Üzeri için
Tereyağı ( zeytinyağ da olabilir )
Kırmızı biber
Harç için :
Kıyma
1 adet soğan ( isteğe göre )
Tuz
Karabiber
Kekik ( isteğe göre )
Yapılışı:
Soğanı ince ince yemeklik
doğrayalım. Tavaya çok az zeytinyağı koyup soğanı kavuralım üzerine kıymayı
ekleyip kavuralım ve baharatlarını ekleyelim. Hazır olunca ocağın altını
kapatıp kenara alalım. Yufkaları rulo
şeklinde sarıp parmak kalınlığında keselim.
Kestiğimiz yufkaları yağlanmış
fırın kabına dizelim.175 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kızarana
kadar pişirelim. Daha sonra sütü ılıtalım ve fırından çıkan yufkaların üzerine
gezdirelim. Sarımsağı dövelim,yoğurtla karıştıralım. Yoğurdu yufkaların üzerine dökelim onun üzerine kıymalı karışımdan döküp yayalım.Kıymanın üzerine bir miktar daha yoğurt dökelim.
Tavada yağı kızdıralım pul biberi içerisine atıp kısık
ateşte kavuralım .Yağlı karışımı da yoğurdun üzerine döküp soğumadan servis
yapalım.
Kişi sayısına göre yufka miktarını azaltıp çoğaltabilirsiniz.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder